MASAKR U MEKSIKU

UHIĆEN UBOJICA ZBOG KOJEG JE TRUMP STAVIO VOJSKU U PRIPRAVNOST Kod monstruma koji je smaknuo cijelu obitelj pronašli arsenal oružja

 
 Jose Luis Gonzalez / REUTERS

Jedna je osoba uhićena zbog sumnje da je povezana s masakrom devet članova američke mormonske obitelji na neasfaltiranom putu između meksičkih saveznih država Chihuahue i Sonore, piše CNN.

Agencija za istraživanje zločina pri meksičkoj vladi (AMIC) rekla je da je privela pojedinca koji je u Sonori u gradu Agua Prieta držao dva ušutkana i svezana taoca. Osumnjičeni je sa sobom imao nekoliko pušaka i puno municije, uključujući i nekoliko komada oružja velikog kalibra.

Podsjećamo, naoružani napadači ubili su u ponedjeljak devet članova američke mormonske obitelji, za koje se vjeruje da su uglavnom djeca. Žrtve su pripadale obitelji LaBaron iz odcijepljene mormonske zajednice koja se naselila u brdima i ravnicama sjevernog Meksika prije više desetljeća. Dvoje rođaka Alex i Julian LeBaron rekli su za Reuters da je ubijeno devetero ljudi, a vladini izvori potvrdili su da je ubijeno pet.

Soldiers assigned to Mexico's National Guard stand by a bullet-riddled vehicle belonging to one of the Mexican-American Mormon families that were killed by unknown assailants, in Bavispe, Sonora state, Mexico November 5, 2019. REUTERS/Jose Luis Gonzalez
Jose Luis Gonzalez / REUTERS

Kendra Lee Miller, čija je zaova Rhonita Maria Miller smrtno stradala u napadu u ponedjeljak, rekla je za CNN da su "karteli uzeli previše članova njezine obitelji". Dodala je i da se njezinoj obitelji prije napada prijetilo s ciljem definiranja gdje se pripadnici mormonske zajednice mogu kretati, a gdje ne.

Relatives of slain members of Mexican-American families belonging to Mormon communities react next to the burnt wreckage of a vehicle where some of their relatives died, in Bavispe, Sonora state, Mexico November 5, 2019. REUTERS/Jose Luis Gonzalez     TPX IMAGES OF THE DAY
Jose Luis Gonzalez / REUTERS
Rođaci stradalih Amerikanaca pored spaljene olupine automobila u kojem su se vozili ubijeni mormoni

Ovo nije prvi puta da su u Meksiku napadnuti članovi mormonske zajednice. U napadu 2010. ubijeno je dvoje članova mormonske zajednice iz Chihuahue, uključujući člana obitelji LeBaron, a napad je bila očita osveta nakon što su sigurnosne snage slijedile članove mafijaških bandi. Prije toga članovi mormonskih zajednica često su bili žrtve otmica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:59