KONTROVERZNA METODA

UHIĆEN ZBOG DOBRO DEFINIRANIH MIŠIĆA 'Činio nam se previše nabildan, odmah smo ga priveli'

 Getty Images

Sumnjičavi švedski policajci na ulici U Malmöu uočili su nabildanog muškarca čiji su mišići bili toliko veliki da su ga odmah uhitili. I čini se da nisu pogriješili.

Pretresli su mu stan i ondje našli impozantnu kolekciju zabranjenih supstanci za jačanje mišićne mase. Zaplijenili su čak 20.000 pilula i niz preparata u bočicama te su bildera optužili za doping i dilanje zabranjenih tvari.

On je na sudu priznao da je koristio u nekoliko navrata neke od preparata, no tvrdi da ih nije imao namjeru preprodavati. No, sud ga je proglasio krivim ponajprije zbog novca (150.000 švedskih kruna) koji su policajci također pronašli u njegovu stanu, a za koji vjeruju da potječe upravo od preprodaje.

Pregledom njegova mobitela otkrivene su i SMS poruke iz kojih je vidljivo da je komunicirao s potencijalnim kupcima. Dobio je godinu i devet mjeseci zatvora.

Na 18 mjeseci zatvora osuđena je i njegova cimerica, koja je na sudu također tvrdila da pojma ni o čemu nema.

Ova je slučaj ponovno izazvao javnu debatu u Švedskoj nakon što je u travnju policija uhitila još jednog mišićavka, koji je sumnjiv bio isključivo zbog svoje nabildanosti. Tada je tamošnji pučki pravobranitelj policiji izdao upozorenje da s pravne strane veliki mišići ne mogu biti temelj za nečije uhićenje ili sumnjičenje za uzimanje steroida.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:39