PRONAŠLI KRIVCA?

UHIĆENA DIREKTORICA DOMA ZA STARIJE U SRBIJI Sumnja se da je odgovorna za smrt šestero štićenika, a ukupno je od koronavirusa oboljelo 49 osoba

Ilustracija
 Sputnik via AFP

Tužiteljstvo u srspkom gradu Negotinu odredilo je pritvaranje direktorici Doma za starije 'Radost' Branki P. jer nije poduzela propisane i potrebne epidemiološke mjere za sprječavanje širenja koronavirusa zbog čega je u tom domu u Negotinu zaraženo 49 osoba.

Zbog ovih propusta od Covida-19 preminulo je šestero štićenika doma za starije.

Osumnjičena direktorica nije uhićena ranije jer je i sama do jučer bolovala od Covida-19.

Iz doma su ranije tvrdili da su i prije preporuka Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalne pitanja uveli petodnevni radni tjedan jer su zaposlenici odbili raditi u turnusima od 14 dana. Nadležne institucije odredile su obvezu dvotjednih radnih turnusa kako bi se spriječilo širenje virusa, no u spomenutom domu, prema riječima vlasnice, zaposlenici su tu obvezu odbili.

- Jako je teško raditi 15 dana s korisnicima od kojih je 26 nepokretnih. Imam izjave radnika u kojima tvrde da tako ne mogu raditi. Oni su se pojedinačno izjasnili, a ja sam sve izjave poslala Ministarstvu. U izvanrednoj situaciji nemate pravo nikoga otpustiti, niti zaposliti nekoga, a meni savjest nije dopuštala da 40 ljudi ostavim bez njege, rekla je vlasnica doma Biljana Didić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:28