GHISLAINE MAXWELL

Uhićena suradnica perverznog milijunaša Epsteina: ‘Privodila‘ mu je maloljetnice za seks

Mnoge žene tvrde da ih je Maxwell dovodila Epsteinu kako bi ga masirale te da ih je on tijekom masaža prisiljavao na seks
Jeffrey Epstein
 AFP

Savezni istražni ured (FBI) uhitio je u četvrtak Ghislaine Maxwell (58), pripadnicu britanskog visokog društva koja je optužena za osiguravanje maloljetnih seksualnih partnerica za američkog financijašu i osuđenom seksualnom prijestupniku Jeffreyju Epsteinu, donosi Associated Press.

Glasnogovornik FBI-ja Marty Feely rekao je da je Maxwell privedena oko 8:30 sati.

Maxwell je godinama živjela s Epsteinom i često s njim putovala po svijetu. Epstein se prošlog ljeta ubio u zatvoru u New Yorku gdje je čekao suđenje za trgovinu ljudima za potrebe seksualne eksploatacije.

image
Ghislaine Maxwell (fotografirana 2013. godine)
Laura Cavanaugh/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP

Mnoge žene tvrde da ih je Maxwell dovodila Epsteinu kako bi ga masirale te da ih je on tijekom masaža prisiljavao na seks. Te optužbe, sve do sada, nisu rezultirale optužnicama.

Detalji optužnice po kojoj je Maxwell optužena nisu poznati.

Maxwell je prethodno opovrgnula sve tvrdnje da je radila išta protuzakonito. Associated Press kontaktirao je njezine odvjetnike radi komentara uhićenja.

Virginia Roberts Giuffre, jedna od Epsteinovih žrtava, rekla je da Maxwell dogovorila da se ona i princ Andrew seksaju u njezinoj kući u Londonu. Giuffre je svoje optužbe potkrijepila fotografijom sebe, princa i Maxwell, za koju kaže da je tada snimljena. Princ Andrew tvrdi da to nije istina.

Sarah Ransome, još jedna od Epsteinovih žrtava, u jednom je optužnici protiv Epsteina Maxwell opisala kao "najviše rangiranu osobu" Epsteinovog zločinačkog pothvata. Kako stoji u optužnici, Maxwell je navodno nadgledala i obučavala djevojke koje je pribavljala Epsteinu, razvijala planove za regrutiranje novih djevojaka te pomagala sve te aktivnosti sakriti od snaga zakona i reda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2023 22:17