DRŽAVNI VRH POD ISTRAGOM

Uhićene još tri osobe i savjetnik ministra

 AFP

MOSTAR - Ukupno su četiri osobe uhićene u nedjelju u Mostaru i Posušju u BiH u nastavku velike akcije razbijanja mreže korupcije u okviru koje je u petak uhićen i predsjednik Federacije BiH Živko Budimir, objavili su u ponedjeljak tiskani mediji pozivajući se na službene institucije.

Državno odvjetništvo BiH objavilo je da su u otkrivanju i procesuiranju koruptivnih kaznenih djela, po njihovu nalogu, slobode lišene tri osumnjičene osobe na području Mostara i Posušja, dok je pak državna policijska agencija (SIPA) tijekom večeri objavila da je uhićena i četvrta osoba u okviru iste akcije.

'OVAJ SLUČAJ MORAMO ZAVRŠITI ŠTO PRIJE I BIT ĆE ZA KAFU!' Predsjednik Federacije BiH pomilovao silovatelja za 48.000 KM mita

Pojašnjava se da su ove osobe osumnjičene za organizirani kriminal, nezakonito posredovanje, zloporabu položaja ili ovlasti, davanje i primanje mita, dara ili drugih oblika koristi u okviru akcije Patriot.

Držano odvjetništvo BiH nastavlja istragu u ovom predmetu kako bi podiglo optužnicu i podsjeća da je u pitanju najveća akcija na otkrivanju koruptivnih kaznenih djela, počinjenih od strane visokih dužnosnika, u poslijedaytonskoj BiH.

Federalna televizija je objavila je kako su uhićene Mira Ćorić i Željka Čutura te savjetnik ministra pravde Federacije BiH Haris Kovačić.

POZADINA UHIĆENJA ŠEFA FEDERACIJE BiH ŽIVKA BUDIMIRA Prodali su 162 pomilovanja za tri milijuna eura!

Preko računa Željke Čuture su kriminalci uplaćivali novčana sredstva za pomilovanja koje je provodio Budimir. Identitet četvrte uhićene osobe još uvijek je nepoznat.

U nedjelju u popodnevnim satima Budimir je prebačen u pritvor u Mostaru, potvrdio je ravnatelj toga zatvora Romeo Zelenika.

U petak su pripadnici SIPA-e u sklopu tri operativne akcije na širem području BiH, kodnih naziva "Memory", "Patriot" i "Pravda" uhitili predsjednika Federacije BiH Budimira, njegova savjetnika Petra Barišića, predsjednik entitetskog povjerenstva za pomilovanja Hidajeta Halilovića kojima je u nedjelju određen jednomjesečni pritvor a uhićenu su pod sumnjom da su, uz ostalo, primali novac za pomilovanja najtežih kriminalaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 13:26