POLICIJA TRAŽI KLJUČNOG SVJEDOKA

UHIĆENI HRVATI KOJI SU IZAZVALI NERED U MÜNCHENU Bezobrazni dvojac rasistički izvrijeđao Nigerijca, a onda se javila žena iz Bosne i Hercegovine

 
 Michaela Rehle / REUTERS

Njemačka policija traži trećeg svjedoka zlostavljanja i seksualnog uznemiravanja koje se dogodilo na željeznici u Münchenu, a za koje su osumnjičena dva 28-godišnja Hrvata.

Sve se dogodilo 1. kolovoza iza 1 sat u noći, a prema navodima žene koja je zvala policiju dvojica muškaraca maltretirala su i vrijeđala tamnoputog muškarca na liniji S3 u smjeru Holzkirchen, tijekom vožnje prema istočnom kolodvoru. Alarmirani službenici došli su na stanicu gdje su po izlasku sreli jednog svjedoka događaja, kao i jednog 31-godišnjeg Nigerijca. Obojica su ukazala na dva osumnjičena počinitelja.

Dvojica osumnjičenih 28-godišnjaka, za koje Presse Portal temeljem policijskih informacija prenosi da su Hrvati, bez razloga su u vlaku počela vrijeđati i provocirati Nigerijca (31). Također su mu prijetili da će ga fizički napasti ako ne napusti vlak. Tijekom razgovora s policijom 'više puta su se izrazili rasistički'.

Policija sada traži još jednog svjedoka događaja za kojeg kažu da je jako bitan jer je u trenutku kad se sve događalo sjedio pokraj počinitelja i napadnutog muškarca. Svjedok je nosio tamnu odjeću i ruksak na leđima, a željeznicu je napustio oko 1.15 sati.

Nakon što je policija objavila da traži svjedoke događaja, javila im se upravo prva svjedokinja koja je i zvala policiju. Radi se o 39-godišnjakinji bosanskohercegovačkoj porijekla koja kaže da ju je jedan od Hrvata, kada je shvatio da zove policiju, uhvatio za ruku. Obojica su joj počela prijetiti da prestane telefonirati, a prijetnje su bile i na seksualnoj osnovi.

Obojica osumnjičenih zlostavljača su cijelo vrijeme bili neozbiljni, smijali su se i govorili da im je svejedno kad im je rečeno koje su moguće kazne za takvo ponašanje. Protiv dvojice 28-godišnjaka policija je podnijela kaznenu prijavu zbog vrijeđanja, prisile i fizičkog zlostavljanja.

U cijelom slučaju policiji su pomogle snimke s kolodvora i iz vlaka, a zahvalili su se 39-godišnjakinji i drugom svjedoku na hrabrosti i pomoći u istrazi. Iako i dalje traže trećeg, ključnog svjedoka, napomenuli su da su zbog brze reakcije građana i prijave incidenta uspjeli odmah uloviti osumnjičene i utvrditi što se dogodilo.

- Tako su vrlo vjerojatno spriječili i da se 31-godišnjeg Nigerijca nastavi maltretirati nakon izlaska iz vlaka - prenosi Presse Portal policijske navode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 16:19