PUCALI NA NJU

Uhićeno pet osoba osumnjičenih zbog ranjavanja aktivistice pokreta Black Lives Matter

Sva petorica su uhićena zbog sumnje u pokušaj ubojstva i ostaju u pritvoru
Taking The Initiative Party/Instagram

Uhićeno je pet osoba koje se sumnjiče za upad na kućnu zabavu u Londonu za vikend i ranjavanje aktivistice pokreta Black Lives Matter Sashe Johnson.

Londonska policija objavila je u srijedu da je uhićen 17-godišnjak osumnjičen za posjedovanje oružja i posjedovanje droge namijenjene prodaji.

Nastavak istrage istražitelje je odveo na adresu u južnoj londonskoj četvrti Peckhamu gdje su uhićena još trojica muškaraca

Uhićeni su 18-godišnjak, 19-godišnjak i 28-godišnjak, a kasnije je priveden i peti muškarac kojega je policija lovila automobilom.

Sva petorica su uhićena zbog sumnje u pokušaj ubojstva i ostaju u pritvoru, objavila je policija.

Glavni inspektor Richard Leonard rekao je da uhićenja pokazuju da istraga napreduje, ali je pozvao sve koji imaju informacije "o događajima koji su doveli do stravičnog ranjavanja Sashe Johnson ili odgovornima da učine ispravu stvar, istupe i obrate se policiji".

Johnson je bila na kućnoj zabavi u ranim jutarnjim satima u nedjelju kada su četvorica muškaraca, u tamnoj odjeći, upala u kuću iz vrta i počeli pucati.

Policija je ranije objavila da pucnjava nije povezana s njezinim aktivizmom, ali su njezini suradnici rekli da strahuju za njezinu sigurnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 16:41