PANIKA U SRBIJI

Uhitili trojicu maloljetnika, iza rešetaka završila i tinejdžerica: Rugala se žrtvama i veličala Kostu K.

Srbijanska policija privela je više malodobnika koji su na društvenim mrežama objavili neprilične sadržaje i prijeteće poruke
 Tom Dubravec/Cropix

U danu kad se u Beogradu i selu Malo Orašje pokopava 10 od 17 žrtava dva masovna ubojstva koja su ovog tjedna potresla Srbiju, srbijanska policija privela je više malodobnika koji su na društvenim mrežama objavili neprilične sadržaje i prijeteće poruke.

U Novom Sadu uhićena su tri srednjoškolca u dobi 15 i 16 godina koji se sumnjiče za kaznena djela ugrožavanje sigurnosti i izazivanje panike i nereda nakon što su na društvenim mrežama objavlili prijeteće poruke i fotografije oružja koje će, navodno, ponijeti u školu.

Pretresom stana jednog od njih policija je pronašla repliku automatske puške.

Osumnjičeni učenici jedne novosadske srednje škole su iz Novog Sada, Beočina i Temerina, a privedeni su sucu Višeg suda u Novom Sadu koji je svoj trojici odredio pritvor do 30 dana uz obrazloženje da bi u kratkom razdoblju mogli dovršiti najavljeno kazneno djelo.

Uhićena je i tinejdžerica koja se na TikToku rugala žrtvama masovnog ubojstva u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i veličala ubojicu. Budući da je riječ o malodobnici, protiv njezinih roditelja bit će podnesene prijave.

Ministarstvo unutarnjih poslova oglasilo se u subotu priopćenjem da se na društvenim mrežama pojavila lažna snimka koja, navodno, prikazuje ubojstvo u beogradskoj školi.

Odjel za visokotehnološki kriminal pregledava snimku kako bi se otkrilo tko je postavio taj video.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 01:19