LEGIONAR BJEGUNAC

Uhvaćen ‘Galicijski Rambo‘! Objavljeni detalji dramatične akcije: ‘Šepao je, već je star i slomljen‘

Bivši legionar Alfredo Sánchez Chacón trebao je biti iza rešetaka do 2025. zbog ubojstva 1996. godine, ali je pobjegao

Vojnici/Ilustracija

 Oleg Zabielin/panthermedia/profimedia

Policija je na sjeverozapadu Španjolske uhitila 63-godišnjeg osuđenog ubojicu i bivšeg vojnika, pripadnika Španjolske legije kojeg su prozvali "Galicijski Rambo" zbog njegovih vještina preživljavanja i impresivne povijesti bježanja iz zatvora, nakon što je proveo gotovo godinu dana u bijegu iz zatvora.

Alfredo Sánchez Chacón, koji je trebao ostati iza rešetaka do 2025. godine zbog ubojstva muškarca 1996. i drugih kaznenih djela, nije se vratio u zatvor nakon što je dobio dozvolu jednodnevnog izlaska u ožujku prošle godine, prenosi The Guardian.

Uhićen je u ranim jutarnjim satima u četvrtak, nakon što su stanovnici galicijske općine Valdoviño primijetili muškarca koji je pokušao nasilno ući u kuću te su o tome obavijestili lokalnog službenika Civilne Garde.

Policajac, koji nije bio na dužnosti, krenuo je prema kući i primijetio kretanje u blizini. "Nakon što je malo pričekao, ugledao je osobu kako izlazi iz grmlja s ruksakom na leđima", kažu u policiji.

"Krenuo je prema cesti, a policajac u potjeru i naredio mu da stane. Muškarac je ispustio ruksak kako bi pokušao brže pobjeći, ali ga je policajac uhvatio i svladao nakon kratke potjere".

Izvor iz Civilne Garde rekao je za El País da je Sánchez Chacón šepao: "Sada je prilično star i vrlo slomljen", dodao je.

Nakon što je odveden u bolnicu na pregled, 'Galicijski Rambo' je smješten u ćeliju u galicijskom gradu Ferrolu, gdje je čekao izlazak pred sud.

Povijest bježanja iz zatvora

Policija, koja istražuje ubojstvo iz 1996. godine, provela je sedam mjeseci tražeći Sáncheza Chacóna prije nego što je uočen u javnoj kući i uhićen u ožujku 1997. Bio je u zatvoru u Vigu samo nekoliko mjeseci prije nego što su on i njegov zatvorski kolega pobjegli tako što su povezali plahte i spustili se kroz prozor.

Bjegunac potom dvije godine izbjegavao zarobljavanje oslanjajući se na vještine koje je stekao kroz obuku kao pripadnik španjolske legije, krećući se po selima sjeverne Španjolske.

Ponovno je uhvaćen u jednom kafiću u studenom 1999. godine, da bi opet pobjegao 2001. Međutim, tada je njegov pokušaj da ostane na slobodi trajao samo 25 minuta, prenosi Guardian.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2022 18:49