NOĆNA MORA

‘Uhvatio ju je za lice i oborio na tlo! Paničarila sam i plakala, bila je hrpa krvi, nije mi ništa drugo preostalo...‘

Kirurzi su dva sata operirali djevojčicu koja je završila s 40 šavova na licu, a majku su upozorili da će imati trajne ožiljke

Američki buldog i nastradala djevojčica

 Profimedia/Facebook

Četverogodišnjakinja je zaradila 40 šavova na licu nakon što ju je napao američki buldog. Sićušnu Lunu-Ann Forsyth životinja je prikliještila na tlo, a majka Amy Hobson (32) udarala ga je kako bi popustio stisak. Kći je u bolnicu odvela taksijem jer su joj rekli da će hitnoj pomoći trebati nekoliko sati do dolaska, prenosi Daily Mail.

Noćna mora odigrala se u domu obiteljskih prijatelja u engleskom Nuneatonu u četvrtak poslijepodne. Čim su stigle u bolnicu, Luna je hitno prebačena na liječenje. Kirurzi su dva sata operirali djevojčicu koja je završila s 40 šavova na licu, a majku su upozorili da će imati trajne ožiljke.

Hobson je objasnila da je pas bio na katu u sobi, ali je otvorio vrata i sišao. Pas joj je prišao te ga je počela maziti, a isto je htjela i njena kćer koja je vikala ime psa kako bi došao do nje.

- Uhvatio ju je za lice i oborio je na tlo. Udarala sam ga da bih ga skinula s nje, podigla sam djevojčicu s poda i odmah nazvala hitnu. Bila je hrpa krvi, Luna je bila smirena i hrabra, a ja sam paničarila i plakala, rekla je majka.

Policija je pokrenula istragu, pas je oduzet vlasnicima i uspavan. Dr. John Tulloch, veterinarski stručnjak za javno zdravstvo na Sveučilištu u Liverpoolu, autor je istraživanja iz 2021. godine koje je otkrilo zapanjujući porast broja incidenata ugriza pasa u posljednjih 20 godina.

- U posljednjih dvadesetak godina došlo je do porasta broja teških napada pasa, trebali bismo to zvati pravim imenom: rastući javnozdravstveni problem. Kod većine slučajeva radi se o psu koji je žrtvi poznat jer se ti događaji odvijaju iza zatvorenih vrata, rekao je Tulloch.

Kao mogući problem naveo je porast broja ljubimaca kupljenih od neregistriranih i inozemnih uzgajivača, ali i odgojne metode potaknute trendovima s TikToka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 18:56