‘RIJETKO ŠTO JE TOČNO‘

Ujak malene Danke otvorio dušu: ‘Sada ću vam ispričati pravu istinu i što se sve zapravo dogodilo tog dana...‘

‘Moja sestra voli svoju djecu, njen mobitel je pun njihovih slika. Ništa mi tu nije čudno‘

Roditelji Danke Ilić i nestala djevojčica

 Društvene Mreže/cropix

- Sada ću vam ispričati pravu istinu i što se sve zapravo dogodilo toga dana. Rijetko što izneseno u medije je točno. Zato, krenimo redom.

Ovim riječima, ekskluzivno za Blic, Stefan Dragomirović, brat Ivane Ilić, majke nestale Danke Ilić (2), počinje priču o kobnim minutama u kojima je 26. ožujka u Banjskom polju kod Bora nestala djevojčica za kojom danas traga cijela Srbija, a i dio Europe.

Ujak nestale djevojčice je reporterki Blica dao na uvid posljednju fotografiju Danke Ilić, snimljenu kobnog dana, na kojoj se malena Danka vidi sa starijim bratom. Na slici je Danka udaljena otprilike 30 metara od brata i gotovo izlazi iz vidokruga majke koja je snimila tu sliku.

- Danka se na toj fotografiji nalazi 30 metara dalje od brata i majke, blizu sijena i cjepanica u dvorištu kuće. Možda se netko sakrio iza i pričekao pravi trenutak. To je posljednja fotografija koja se nalazi u telefonu moje sestre i slikana je u 13:20, rekao je Dankin ujak.

Tvrdi da je djevojčica tog dana i ranije pokušala otići iz majčina vidokruga, ali ju je majka uspjela pozvati i vratiti blizu sebe.

- Moja sestra je otišla do automobila da starijem sinu donese vodu koja je bila na suvozačkom mjestu. Danka je ostala u dvorištu, radi se o vrlo kratkom razdoblju. Kada se Ivana vratila, Danke nije bilo, tvrdi ujak Stefan Dragomirović, opisujući trenutak nestanka djevojčice.

Dragomirović tvrdi i da nije točno da je u tom trenutku, kada je njegova sestra povela djecu u šetnju, padala obilna kiša u Banjskom polju.

- Kao što možete vidjeti i po ovim slikama, vani je bilo sunčano, tek poslije je pala kiša. Tako da ne shvaćam zašto optužuju moju sestru da je vodila djecu van po kiši i da im je to sumnjivo - kaže ujak Danke Ilić dok pokazuje zadnje fotografije svoje nećakinje.

Dodaje da Dankina majka, nakon što joj je kći nestala, nije odmah digla opću uzbunu jer je vjerovala da je Danka negdje u blizini i da će je sama pronaći.

- Ona ju je dozivala, tražila, gledala svuda, ali Danke nigdje nije bilo... Uplašila se i pozvala muža Miloša, obavijestila ga da ne može da pronađe Danku. Ne znam točno u koliko je to sati bilo, ali ubrzo nakon toga su pozvali i policiju, kaže Dragomirović.

Komentirao je i navode koji sugeriraju da je sumnjivo što je majka baš tog dana slikala Danku u stvarima u kojima je nestala.

- Moja sestra voli svoju djecu, njen mobitel je pun njihovih slika. Ništa mi tu nije čudno, zaključio je Dragomirović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 09:37