ODGOVOR NA ANEKSIJU

Ukrajina službeno zatražila ulazak u NATO: ‘Spremni smo razgovarati s Rusijom, ali ne i s Putinom‘

‘Ukrajina neće pregovarati s Rusijom sve dok je Putin predsjednik Ruske Federacije. Pregovarat ćemo s novim predsjednikom‘

Volodimir Zelenski

 Angela Weiss/Afp

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je u petak da će Ukrajina službeno zatražiti ubrzani prijem u NATO i kazao da je Kijev spreman razgovarati s Rusijom, ali ne dok joj je Putin predsjednik.

Putin je u petak potpisao odluku o pripajanju četiriju okupiranih istočnih ukrajinskih regija i potom pozvao Ukrajinu da položi oružje i pregovara.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski odgovorio je da ne kani pregovarati s Rusijom sve dok je Vladimir Putin na vlasti, najavivši i da će Ukrajina službeno zatražiti "ubrzano članstvo u NATO-u".

"Ukrajina neće pregovarati s Rusijom sve dok je Putin predsjednik Ruske Federacije. Pregovarat ćemo s novim predsjednikom", rekao je u online video-snimci nedugo nakon što je Kremlj formalizirao aneksiju četiriju ukrajinskih regija.

Nedugo nakon toga Zelenski je najavio i da će Ukrajina potpisati ubrzani zahtjev za članstvom u NATO-u.

"Poduzimamo odlučujuć korak, a to je potpisivanje zahtjeva Ukrajine za ubrzanim članstvom u NATO-u", rekao je u video-snimci objavljenoj na društvenim mrežama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:29