UBIJENA U RAKETIRANJU

Ukrajina tuguje za sportskom šampionkom: ‘Daria je bila omiljena, pametna, vrijedna...‘

Ukrajinski mediji navode da su Kurdel i njezin otac u trenutku kada je raketiranje počelo trenirali na jednom sportskom terenu

Darija Kurdel

Pravna akademija Nacionalnog sveučilišta u Odesi u nedjelju je u ranim popodnevnim satima na svom Facebook profilu objavila da je u raketiranju Krivog Riha u Dnjipropetrovskoj oblasti preminula 20-godišnja studentica Pravnog fakulteta u Krivom Rihu Darija Kurdel.

- Bila je odgovorna, bistra i ambiciozna djevojka. Uživala je u studentskom životu i voljela sport - napisala je Pravna akademija te dodala da je Kurdelin otac u trenutku raketiranja Krivog Riha bio s njom te da je tijekom raketiranja ozlijeđen.

Novinski portal Tribuna.com piše da se raketiranje u kojem je Kurdel poginula, a njezin otac ozlijeđen, dogodilo u jutarnjima satima 9. srpnja. Kurdel i njezin otac odmah su prebačeni u bolnicu, gdje je studentica podlijegla ozljedama koje je zadobila u raketiranju.

Navodi se da su Kurdel i njezin otac u trenutku kada je raketiranje počelo trenirali na jednom sportskom terenu. Tribuna piše da je Kurdel bila višestruka osvajačica međunarodnih natjecanja u športskom plesu.

U raketiranju Krivog Riha toga dana poginula je i 41-godišnja žena.

Novinski portal Ukraijnska Pravda piše da je Kurdel preminula u napadu na gradsku četvrt Inhulec te da je preminula od posljedica ozljeda koje je zadobila kada su je pogodili komadići projektila. Ukraijnska Pravda također piše da se Kurdelin otac trenutno nalazi u bolnici.

Kurdel je videe svojih plesova objavljivala na društvenim mrežama Instagram i Tik-Tok.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:04