UŽAS U NJEMAČKOJ

Ukrajince sada napadaju i u NATO zemljama, otkriveno je tko je ubio mladu majku i oteo njenu novorođenu bebu...

- Priča se da su ubili Marharytu R. (27) i njezinu majku, Marynu Stetsenko (51) kako bi oteli bebu Miju, izvijestio je Bild

Oteta beba i baka Marina

 /Policija Mannheim

Napadi na ukrajinske izbjeglice koji su od ruske invazije pobjegli u zemlje NATO saveza su u porastu, piše Newsweek.

Ruskinja (43) i Nijemac (44) optuženi su za ubojstvo 27-godišnje ukrajinske izbjeglice Mararite Razaz čije je tijelo pronađeno na obali rijeke Rajne u Hockenheimu u Njemačkoj 7. ožujka. Ona je u Njemačku došla nakon četiri mjeseca boravka u Slovačkoj, kamo je pobjegla od rata u Ukrajini.

Osumnjičenici su optuženi i za otmicu njezine bebe stare samo pet tjedana, piše njemački Bild.

Gotovo 6.5 milijuna izbjeglica iz Ukrajine je prema podacima UNHCR-a zabilježeno do veljače ove godine. Ta agencija bilježi i da Poljska ugošćuje najveći broj ukrajinskih izbjeglica, gotovo 60 posto. Njemačka je primila više od milijun ukrajinskih izbjeglica.

Razaz je pobjegla iz Harkiva u Ukrajini te je živjela s majkom u skloništu za izbjeglice u Mannheimu. Policija je potvrdila da je njezina smrt bila nasilna.

Bild navodi da su Razaz i njezina majka zadnji put viđene u restoranu s jednom ženom iz Walldorfa, za koju se vjeruje da je ukrajinskim izbjeglicama pomagala u obradi njemačkih dokumenata. Ne zna se je li ta žena ista 43-godišnja Ruskinja koja je sada osumnjičena za ubojstvo. Majka žrtve, Marina Stetsenko (51) još uvijek se smatra nestalom.

- Priča se da su ubili Mararitu R. (27) i njezinu majku, Marinu Stetsenko (51) kako bi oteli bebu Miju, izvijestio je Bild.

Njemački mediji su pisali i o drugom incidentu koji se dogodio u studenom, kada je navodno četvero Ukrajinaca isprovociralo i napalo sedam Rusa u njemačkom Bremenu. Rusi su im prišli izgovarajući proruske parole.

Istraživački list Balkan Insight izvijestio je da napadi na Ukrajince rastu i u Češkoj, koja ih je primila više od 380.000. Pravna organizacija In Iustitia je utvrdila da se broj zločina iz mržnje usmjerenih protiv Ukrajinaca značajno povećava.

Ovaj porast napada na ukrajinske izbjeglice odražava utjecaj kritičara uključenosti češke države u potporu ukrajinskim izbjeglicama i ukrajinske vlade u obrani svog teritorija. To je nasilje s namjerom izražavanja netolerancije prema izbjeglicama ili izražavanja potpore ruskom imperijalizmu, stoji u izvješću organizacije In Iustitia, prenosi Newsweek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:19