TVRDE - USPJEH

Ukrajinci gađali brodogradilište na Krimu: ‘Skalipirali smo Ruse i uništili im ratni brod!‘; Stigle i satelitske snimke

General Oleščuk tvrdi da je brod trebao biti poslan na Crno more kako bi ispaljivao krstareće rakete na ukrajinski teritorij

Prizor napada na brodogradilište

 Screenshot: Youtube/

Ukrajinska raketa uništila je novi brod Askold ruske mornarice u gradu Kerču na poluotoku Krimu, objavile su u nedjelju ukrajinske zračne snage.

General pukovnik Mikola Oleščuk na svom je Telegram kanalu objavio snimku napada na brodogradilište Zalij u Kerču, na krajnjem istoku poluotoka. Iz snimke se ne može utvrditi je li brod doista pogođen.

No, zato su objavljene satelistke snimke, na njima se čini da je korveta Askold oštećena.

Ruski mediji također su izvijestili o napadu, prenoseći informacije dobivene od ministarstva obrane u Moskvi.

Ruska novinska agencija Interfax piše kako je brodogradilište napadnuto u subotu navečer. Od 15 raketa usmjerenih na tu lokaciju, njih 13 je oboreno protuzračnom obranom, prenosi agencija i dodaje da je rusko ministarstvo potvrdilo oštećenje jednog broda.

Brodogradilište Zalij jedno je od najvećih u istočnoj Europi. Pod sankcijama je zapadnih država. Oleščuk tvrdi da je brod trebao biti poslan na Crno more kako bi ispaljivao krstareće rakete na ukrajinski teritorij.

Na Telegramu je napisao kako je ruska mornarica „skalpirana”, što je očita referenca na rakete Scalp koje je Ukrajini dala Francuska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 07:33