PREUZELI ODGOVORNOST

Ukrajinci priznali napade na Krim: ‘Da, to smo bili mi, udarili smo projektilima i uništili 10 aviona‘

Glavni zapovjednik ukrajinske vojske Valerij Zalužnji kaže da su napadi izvedeni projektilima ili raketama, ne navodeći detalje

Eksplozije na Krimu

Glavni ukrajinski vojni zapovjednik preuzeo je u srijedu odgovornost za niz napada na ruske zračne baze na anektiranom poluotoku Krimu, uključujući onaj koji je prošlog mjeseca izazvao razaranja u vojnoj bazi Saki.

U članku kojeg je koautor bio zastupnik Mihailo Zabrodski objavljenom na državnoj novinskoj agenciji Ukrinform, Valerij Zalužnji, glavni zapovjednik ukrajinske vojske, naveo je da su napadi izvedeni projektilima ili raketama, ne navodeći detalje, prenosi agencija Reuters.

Ukrajina je do sada samo insinuirala svoju umiješanost u napade na Krimu, a jedan je visoki dužnosnik anonimno rekao Reutersu da su eksplozije u zračnoj bazi djelo ukrajinskih sabotera na tlu.

Pišući o odgovoru Ukrajine na ono što je u autorskom tekstu označeno kao strategija Moskve da "distancira" rat od ruskih građana, Zalužnji i Zaborodski su izvijestili o "uspješnim naporima Oružanih snaga Ukrajine da fizički prenesu neprijateljstva na... Krim".

Riječ je o nizu uspješnih raketnih udara protiv neprijateljskih zračnih baza na Krimu, prije svega na zračnu bazu Saki", navodi se u članku. Također se pojašnjava da je napad na Saki bio "kombinirani napad" koji se dogodio 9. kolovoza i u kojem je uništeno deset ruskih ratnih zrakoplova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:19