RUSI UČVRSTILI POLOŽAJE

Ukrajinci priznali ruska osvajanja u Lisičansku, nisu htjeli otkriti imaju li u gradu više ijednog vojnika

Lisičansk je bio posljednji veliki grad pod ukrajinskom kontrolom u regiji Luhansk nakon pada Sjeverodonecka

Čečenski vojnik maše zastavom SSSR-a u Lisičansku

 Viktor Antonyuk/Sputnik Via Afp

Ruske snage učvrščuju se u istočnom ukrajinskom gradu Lisičansku, objavili su u nedjelju ukrajinski izvori koji nisu otkrili ima li u tom gradu više ijednog ukrajinskog vojnika, prenosi njemačka novinska agencija dpa.

"U regiji Donjecka okupatori se koncentriraju na učvršćivanje svojih položaja u gradovima Lisičansk i Verhnjokamjanka", objavio je ukrajinski glavni stožer u nedjelju.

Ukrajinski vojni upravitelj Luganske oblasti Serhij Hajdaj potvrdio je na svom Telegram kanalu da su se ruske snage "učvrstile u okrugu Lisičansk".

Nije jasno jesu li ukrajinske jedinice još u gradu.

U subotu su proruski separatisti objavili zauzimanje Lisičanska, na što je Kijev odgovorio da je taj strateški važan grad i dalje pod njegovom kontrolom.

Lisičansk je bio posljednji veliki grad pod ukrajinskom kontrolom u regiji Luhansk nakon pada Sjeverodonecka.

Ukrajina pogodila rusku bazu u okupiranom Melitopolju

Ukrajinske snage pogodile su rusku vojnu bazu u više od 30 raketnih udara u južnom gradu Melitopolju koji je okupirala Rusija, rekao je u nedjelju ukrajinski gradonačelnik u egzilu.

"U 3 i 5 sati ujutro bilo je više od 30 udara isključivo na vojnu bazu", rekao je u videu na Telegramu gradonačelnik Melitopolja Ivan Fedorov, koji se trenutno nalazi na teritoriju pod kontrolom Ukrajine dodajući da je baza "stavljena izvan pogona".

Fedorov je također rekao da je zbog ukrajinske diverzije ruski oklopni vlak, koji je prevozio streljivo, u subotu iskočio iz tračnica u blizini Melitopolja.

Ruska novinska agencija RIA izvijestila je da je Ukrajina pogodila područje Melitopolja gdje se nalazi gradska zračna luka, ali nije precizirala što je pogođeno.

RIA je citirala lokalnog ruskog dužnosnika Vladimira Rogova koji je rekao da je oko 16-18 ukrajinskih MLRS raketa pogodilo Melitopolj u dva napada u 3 i 04,45 sati ujutro.

Reuters nije uspio provjeriti izvješća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:13