SLABA TOČKA

Ukrajinci raketirali još jedan most u Hersonu: ‘Ovo je korak ka oslobođenju!‘; Rusi: ‘Da, sedam raketa je pogodilo...‘

Zamjenik čelnika regionalne vlasti koju su postavili Rusi rekao je da je most pogođen sa sedam raketa sustava HIMARS

Raketa lansirana iz sustava Himars i most u oblasti Herson koji gađaju Ukrajinci

 Profimedia, Screenshot: Youtube/

Ukrajina je u subotu raketirala most u okupiranoj Hersonskoj oblasti na Crnome moru kojim se ruske snage koriste kao logističkim koridorom dok Kijev priprema veliku protuofenzivu, rekao je ukrajinski regionalni čelnik.

Raketiran je Darjivski most preko rijeke Ingulec kojim se ruske snage koriste za opskrbu, nekoliko dana pošto je pogođen i važan most preko obližnjeg Dnjipra, rekao je savjetnik oblasnog guvernera koji je na teritoriju pod ukrajinskom kontrolom.

"Svaki most je slaba točka u logistici i naše oružane snage uspješno uništavaju neprijateljski sustav. Ovo još nije oslobađanje Hersona, ali je ozbiljan korak u tom smjeru", napisao je dužnosnik Serhij Klan na Facebooku.

Zamjenik čelnika regionalne vlasti koju su postavili Rusi rekao je da je most pogođen sa sedam raketa sustava visoke pokretljivosti (HIMARS), ali je još upotrebljiv, objavila je ruska agencija TASS.

Ove izjave dviju strana agencija Reuters nije mogla provjeriti iz neovisnih izvora.

Ukrajina se koristi oružjem dugog dometa koje joj šalje Zapad kako bi gađala ruske logističke koridore i skladišta streljiva nastojeći preokrenuti tijek rata i pripremiti se za protuofenzivu u Hersonskoj oblasti.

Zelenski: ‘Napredujemo prema Hersonu‘

Ukrajinske snage postupno napreduju prema hersonskoj oblasti koju je Rusija okupirala početkom invazije na Ukrajinu, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u video obraćanju u subotu.

"Okupatori su tamo pokušavali uspostaviti svoje uporište, ali koliko im je to pomoglo? Ukrajinske oružane snage napreduju korak po korak prema toj oblasti", kazao je Zelenskij, prenosi Reuters.

Ruska vojska, koja je napad započela s Krima, zauzela je hersonsku oblast početkom ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. prosinac 2022 18:19