BLIŽI MU SE KRAJ?

Ukrajinci tvrde: ‘Kadirov je na rubu smrti!‘; Isplivala i njegova jeziva snimka: ‘Živimo kratko, ali pošteno...‘

Na jednom od Telegram kanala pojavljuje se i molitva njegova sina Adama. Adam u objavi moli Boga da zaštiti i podari zdravlje njegovu ocu

Ramzan Kadirov

 Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/willwest News/profimedia

Nekoliko ukrajinskih medija izvještava da se notornom čečenskom lideru, Ramzanu Kadirovu, ozbiljno pogoršali zdravstveno stanje te da se nalazi na rubu smrti. O istome je izvijestilo i nekoliko proruskih Telegram kanala te pojedini kanali različitih vojnih blogera. Podsjećamo i da se o Kadirovljevom zdravlju naveliko špekulira tijekom čitave ove godine.

Tako je, primjerice, u ožujku Kadirov okupio svoje poklonike iz najužeg kruga da bi im na sastanku poručio kako je uzbuđen saznavši da nije bolestan - "samo neobično napuhan".

Ta je objava očito bila uzbudljiva za njega i samo za njega: Vladini dužnosnici su ga blijedo gledali dok je sudionicima službenog sastanka o društvenom i gospodarskom razvoju govorio da je nedavno posjetio liječnika. “Ljudi mi pripisuju razne bolesti: ponekad imam problema s bubrezima, ponekad s jetrom. I dolaze mi s različitim tretmanima, kao da znaju moju povijest bolesti. Čak sam počeo sumnjati i podvrgnut sam liječničkim pretragama, možda sam stvarno bolestan”, rekao je tada Kadirov.

No, čini se da se stanje, u međuvremenu, ozbiljnije pogoršalo. Tako se na jednom od Telegram kanala pojavljuje i molitva njegova sina Adama. Adam u objavi moli Boga da zaštiti i podari zdravlje njegovu ocu.

Nadalje, čečenski disident, na YouTubeu aktivan kao Abu Saddam Shishani, objavio je informacije koje ukazuju da se Kadirovljevo zdravstveno stanje rapidno pogoršava.

"Dijaliza mu više ne pomaže", napisao je Shishani.

No, najindikativnije od svega možda je njegovo recentno javljanje uživo na društvenim mrežama. U vrlo čudnom obraćanju, Kadirov se ponajviše dotiče "kratkog života".

"Život može biti poprilično interesantan kada je kratak", govori Kadirov.

Napomenimo i da je na jednoj fotografiji Ramzana Kadirova uočen i nepoznati predmet na njegovu prstu, za koji su mnogi ustvrdili da veoma nalikuje na bolničku oznaku. Kadirov je kasnije ustvrdio da je riječ o "elektroničkom brojaču molitvi".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. veljača 2024 06:59