ULIČNI RAT

Ukrajinka iz auta bacila Molotovljev koktel na ruski tenk: ‘Jeste li sigurni da želite rat s ovom nacijom?!‘

Zamjenica ministra obrane pozvala je Ukrajince da naprave Molotovljeve koktele i pomognu oduprijeti se ruskim snagama u Kijevu
 Twitter

Građani Kijeva izašli su na ulice braniti svoj grad i zemlju, a volonteri pristigli autobusima u četvrti Obolon na sjeveru glavnog grada gdje se vode žestoke borbe postavljaju strateški obrambeni punkt, pune oružje streljivom i spremaju Molotovljeve koktele kako bi pružili otpor ruskim vojnicima.

Društvenim mrežama proširio se video koji je objavio novinar Kijev Independenta Ilija Ponomarenko, a prikazuje ženu kako iz automobila u pokretu baca Molotovljev koktel na tenk dok prolazi pored njega.

'Ovo je cool. Rusi, jeste li sigurni da želite rat s ovom nacijom?', komentirao je novinar uz snimku.

U jednom trenutku se vidi da je plamen zahvatio i rukav osobe koja ga je bacila, no odmah je ugasila vatru na jakni.

Podsjetimo, zamjenica ministra obrane Anna Maliar, pozvala je Ukrajince da naprave Molotovljeve koktele i pomognu oduprijeti se ruskim snagama u Kijevu, nakon čega su instruktori i volonteri pomagali građanima u obuci izrade koktela i njihovoga bacanja kao i punjenjem što veće količine boca.

Istovremeno, pivovara Pravda Brewery u Lavovu, ukrajinskom gradu od više od 700 tisuća stanovnika, dio svoje proizvodnje prebacila je na izradu Molotovljevih koktela.

Kako je izvijestio reporter Jutarnjeg iz Lavova, manufakture za izradu Molotovljevih koktela izmještene su na nekoliko lokacija po gradu nakon što se pročulo da je Pravda to pokrenula.

- Bojimo se da bi pivovara i radnici mogli postati meta dođe li do napada na zapadnu Ukrajinu - kazao je Taras, jedan od vodećih menadžera Pravde.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:42