PROBIJANJE OBRANE

Ukrajinska vojska odbila napade na istoku zemlje, Rusi: ‘Ne vidimo smisao u uspostavljanju primirja‘

Ruske snage također nastavljaju napade na ogromnu mariupoljsku čeličanu Azovstal

Okolica Popasne

 Ronaldo Schemidt/AFP

Ukrajinsko ministarstvo obrane priopćilo je u ponedjeljak da je ukrajinska vojska odbila napade ruske vojske na istoku zemlje, prenosi Reuters.

Glasnogovornik ministarstva obrane Oleksandr Motuzjanik kazao je da su ruske snage pokušale probiti obranu više gradova Rubižne, Popasna, Sjeverodoneck, Marinka i Avdivka te da pokušavaju napredovati iz Izjuma prema Barvinkoveu i Slovjansku.

Ruske snage također nastavljaju napade na ogromnu mariupoljsku čeličanu Azovstal, u kojoj su svoje položaje utvrdili ukrajinski borci, kazao je savjetnik ukrajinskog predsjednik Oleksij Arestovič.

"Neprijatelj nastavlja napadati naše položaje u području tvornice Azovstal. On koristi zrakoplove, topništvo, puca iz tenkova i pokušava napredovati s jurišnim skupinama, kršeći zapovijed vlastitog vrhovnog zapovjednika", kazao je Arestovič u video obraćanju.

Prvi zamjenik stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim narodima u ponedjeljak je rekao da Moskva ne vidi smisao u uspostavljanju primirja u Ukrajini u ovoj fazi rata jer se boji da bi Kijev to mogao iskoristiti za organiziranje "provokacija", izvijestila je RIA.

Dmitrij Poljanskij tvrdi i da Rusija nije pogodila stambena područja u lučkom gradu Odesi.

Ukrajinska protuzračna obrana u subotu je objavila da su dva projektila pogodila vojno postrojenje i dvije stambene zgrade u Odesi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:20