NE MOŽE SE POTVRDITI

Ukrajinski ministar: ‘Uništili smo toliko ruske vojne opreme da bi mogli naoružati vojske nekoliko zemalja‘

Naši borci sjajno su se iskazali u mnogim područjima. Naši zračni asovi već su postali legende, pohvalio se

Uništeni ruski tenk

 Anatolii Stepanov/AFP

Ukrajinski ministar obrane Oleksij Režnikov pohvalio se u obraćanju da je njegova zemlja uništila veliku količinu ruske vojne opreme, procijenivši da je uništeno oružje moglo poslužiti za naoružavanje nekoliko inozemnih vojski, prenosi Sky News.

- Uništeno je toliko neprijateljske vojne opreme da bi bilo moguće naoružati vojske nekoliko država. Kapaciteti naših vojnih snaga su sve veći, stiže pomoć, poručio je Oleksij Režnikov.

- Naši borci sjajno su se iskazali u mnogim područjima. Naši zračni asovi već su postali legende. Padobranci, pješaštvo, topništvo, sve to dokazuje da su Ukrajinci najbolji, rekao je Režnikov. Njegove tvrdnje nije moguće neovisno potvrditi.

Režnikov je pohvalio i sve druge djelatnike na prvoj crti obrane koji nisu u uniformi.

- Naši liječnici, spasilačke ekipe, komunalci, željeznica, novinari, financijeri drže svoju frontu. Zemlja nije stala, bori se, poručio je Režnikov.

Ruske vlasti jučer su prvi put priznale velike gubitke u ljudstvu, priopćivši da je od početka invazije na Ukrajinu poginulo 498 ruskih vojnika.

image

Oleksij Režnikov

Sergei Kholodilin/AFP
image

Oleksij Režnikov i Volodimir Zelenskij

AFP

Nove podatke o broju ubijenih ruskih vojnika i uništenog naoružanja objavile su i Oružane snage Ukrajine. Za te podatke, također, nema neovisne potvrde.

Ukrajinska vojska tako kaže da je dosad ubijeno 9000 ruskih vojnika ili vojnog osoblja, a kažu i da su uništili 217 neprijateljskih tenkova, 90 komada artiljerijskog naoružanja, 31 helikopter te 30 aviona i drugih letjelica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2023 00:25