‘NEMA DRUGOG IZBORA‘

Ukrajinski veleposlanik u Beogradu: ‘Svaki okupator na našem teritoriju dobit će metak u glavu‘

Oleksandar Aleksandrovič najavio je i kako planira otići u rodnu Ukrajinu gdje će se pridružiti obrani zemlje

Oleksandar Aleksandrovič

 Screenshot/YouTube

Svaki okupator u Ukrajini dobit će metak u glavu, poručio je u ponedjeljak ukrajinski veleposlanik u Srbiji Oleksandar Aleksandrovič.

On je za beogradsku TV Prva naglasio kako Ukrajina nema drugog izbora osim boriti se i da neće odustati, jer bi u suprotnome to značilo genocid za ukrajinski narod.

Na pitanje nije li Ukrajina prepuštena sama sebi, Aleksandrovič je rekao da "što se duže Ukrajina bori, jača je podrška" međunarodne zajednice i da Ukrajinci osjećaju "solidarnost cijeloga svijeta", ali da ne mogu računati i na vojno angažiranje Sjevernoatlanskog saveza.

Istaknuvši da Ukrajina nije članica NATO i da je željela ostati vojno neutralna, Aleksandrovič je rekao da ju je politika ruskog predsjednika Vladimira Putina potaknula da se okrene Alijansi, ali da je od članstva dijele brojne reforme.

"Bez ruske agresije od prije osam godina Ukrajina nije ni namjeravala učlaniti se u NATO", rekao je Aleksandrovič, podsjetivši na vojnu neutralnost njegove zemlje.

"Rusija ratuje protiv nas već osam godina. Svaki okupator na našem teritoriju dobit će metak u glavu", rekao je ukrajinski veleposlanik.

Na opasku voditelja nije li to preoštar rječnik za jednog diplomata, ukrajinski veleposlanik je naglasio kako je on najprije u ovakvoj situaciji državljanin Ukrajine, pa tek onda diplomat.

Aleksandrovič je rekao kako planira otići u Ukrajinu pridružiti se obrani zemlje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. prosinac 2023 22:29