JOŠ SU U BIJEGU

Ukrali 20 milijuna dolara covid pomoći, pobjegli i ostavili troje djece uz poruku: ‘Uzeli smo kratku pauzu‘

Bračni par pobjegao je vlastima kada im je zbog pronevjere milijuna dolara prijetio odlazak u zatvor.

Kradljivci Covid-pomoći

 policija LA

Richard Ayvazyan i njegova supruga Marietta Terabelian, američki par koji je pobjegao vlastima kada im je zbog pronevjere milijuna dolara pomoći poduzetnicima zbog pandemije prijetio odlazak u zatvor, ostavili su svoje troje djece. No, nisu otišli bez pozdrava. Kako su javili američki mediji, djeci, a riječ je o troje tinejdžera, ostavili su oproštajnu poruku.

"Jednoga dana ćemo ponovno biti zajedno. Ovo nije zbogom, ovo je kratka pauza", napisali su djeci od 13, 15 i 16 godina. To se dogodilo krajem kolovoza, a gotovo tri mjeseca kasnije, i pet mjeseci nakon što su osuđeni u lipnju, par je još u bijegu.

No, sud nije pauzirao, već je ovaj tjedan osudio Ayvazyana (43) i Terabelian (37) u odsutnosti na 17 i šest godina zatvora. Tužitelji su ustanovili da su se njih dvoje udružili s pet osoba kako bi pokušali pronevjeriti više od 20 milijuna dolara iz fondova za pomoć malim biznisima u Americi zbog pandemije.

"Iskoristili su krizu kako bi ukrali milijune dolara prijeko potrebne pomoći za ljude i poduzeća zbog najgore pandemije u stotinu godina", naveli su tužitelji. Vjeruje se da je ovo prvi takav slučaj suđenja zbog pronevjere pandemijske pomoći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:22