KAKVA POGREŠKA!

Ukrali auto, ali ubrzo im je pao mrak na oči kada su pogledali stražnje sjedalo: Čuli smo krikove

Čini se da su njegovi otmičari automobil ukrali jer su željeli otići u vožnju iz dosade. Nisu primijetili da je u autu još jedan putnik
Australska policija
 Richard Milnes/Alamy/Alamy/Profimedia

Osobni automobil ukraden je u subotu navečer iz dvorišta jedne obitelji u gradiću u blizini australskog grada Pertha. I ne bi to bila velika vijest da automobil nije ukraden s dječakom koji je za vrijeme krađe jedno vrijeme mirno spavao na stražnjem sjedalu. Obitelj se baš bila vratila iz vožnje i dječakova majka Rose Hsieh parkirala je te na trenutak ušla u kuću ostavljajući vozilo upaljeno, otvoreno i s ključem na "izvolte". Ni na kraj pameti joj nije bilo da bi se moglo dogoditi ono što je uslijedilo.

Kad se nekoliko trenutaka kasnije vratila u dvorište, sledila se shvaćajući da je automobil, a u njemu i njezin sedmogodišnji sin Joseph, nestao netragom. Susjedi su rekli da su najednom čuli prestravljene krikove i zvuk automobila koji je nestao uskoro.

Užasnuta, pozvala je policiju, a nakon duge i neprospavane noći i poziva u pomoć proširenih na društvenim mrežama vozilo je srećom pronađeno zajedno s dječakom. Automobil je ostavljen 15 kilometara dalje od dječakove obiteljske kuće u Morleyju. Još nepoznati vozač parkirao ga je kao da se ništa nije dogodilo pred kućom jedne obitelji u drugom predgrađu Pertha, Forrestfieldu. Dječak je čekao da otmičari automobila otiđu i sam se javio policiji. Naime, nakon što je ostao sam u automobilu, dječak je pokucao na vrata prve kuće. Odgovora prvi put nije bilo jer se sve dogodilo usred noći. Oko 5.30 ujutro dječak je ponovno pokušao, ovaj put uspješno. Vidjevši ga prethodne večeri u svim medijima, stanari su odmah pozvali policiju i javili da je dječak kod njih, živ i zdrav. Bio je to kraj desetosatne traume za obitelj koja nije znala kakvo zlo može prijetiti malenom Josephu. Majka i neozlijeđeni dječak uskoro su se ponovno susreli i sretni otišli doma.

Policija je jučer još istraživala otmicu automobila. Pozvala je susjede koji su nešto vidjeli da ih o tome obavijeste.

Dječakova majka s medijima je podijelila kakav je užas proživjela kad je shvatila da nema njezina sina: Obitelj se doma vratila oko 20.30 sati. Prema njezinim riječima, unijela je u kuću mlađeg sina Bena, koji je bio bolestan. Mislila je da je Joseph izašao iz auta i krenuo za njom, no on je u tom trenutku tvrdo spavao na stražnjem sjedalu. Čini se da su njegovi otmičari automobil ukrali jer su željeli otići u vožnju iz dosade. Nisu primijetili da je u automobilu još jedan putnik. Kružili su po predgrađima toga grada na zapadu Australije dok im nije dosadilo, a možda su i čuli koliku su pomutnju izazvali pa su se riješili automobila i napustili mjesto zločina. Definitivno su odabrali pogrešno vozilo i navukli na sebe neželjenu pozornost javnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. prosinac 2020 11:49