BRIAN MAY

'UMALO SAM UMRO, JEDVA SAM SE IZVUKAO' Gitarist Queena: 'Tjedan dana me bolila stražnjica, a onda sam shvatio da bol dolazi iz drugog organa'

 
 Instagram

Brian May (72), gitarist Queena, jednog od najznačajnijih rock bendova u povijesti glazbe, otkrio je kako je nedavno gotovo preminuo nakon što je pretrpio srčani udar zbog kojeg je morao hitno biti hospitaliziran. Kaže da je bio šokiran kada je doznao da mora na operaciju nakon blažeg infarkta koji je pretrpio početkom mjeseca.

- Mislio sam da sam vrlo zdrav čovjek. Ispostavilo se da su mi tri arterije začepljene i da postoji rizik da će mi se blokirati dovod krvi do srca - otkrio je slavni gitarist, javlja BBC.

May je nakon toga podvrgnut hitnoj operaciji tijekom koje su mu ugrađena tri stenta te je sada, kaže, opet pri punom zdravlju.

- Izišao sam iz bolnice sa snažnim srcem, mislim da sam u dobrom stanju za vrijeme koje dolazi - rekao je.

May je ranije dospio u medije nakon što je objavio da ima ozljedu glavnog stražnjičnog mišića "gluteusa maximusa" koju je zadobio tijekom vrtlarenja. Ispostavilo se da se ne radi ni o kakvoj ozljedi, već o ozbiljnom stanju srca. Mayu je trebalo tjedan dana u bolovima da shvati kako se ne radi o ozljedi, već o malo značajnijem zdravstvenom problemu. Točnije, doista je ozlijedio mišiće, ali je tijekom ozljede zadobio i manji infarkt koji ga je otpremio u bolnicu.

- Nisam mogao vjerovati koliko me boljelo. Deset dana na pogrešno sam mjesto stavljao paketiće leda. U nekim trenucima bol je bila tolika da sam htio skočiti sa prozora. Konačno su otkrili što mi je nakon magnetske rezonance. Bizarna stvar - rekao je.

Kaže kako je cijelo vrijeme vjerovao da je zdrav jer mu je krvni pritisak bio dobar, a nikada nije imao problema sa srcem. Vodio je zdrav život, mnogo je vozio bicikl, nije bio predebeo.

- Ovo je lekcija svima onima u kasnijoj životnoj dobi. Možete vjerovati da ste zdravi, ali možda niste i na vašem bih mjestu otišao na sve raspoložive pretrage. Bio sam, zapravo, vrlo blizu smrti, ali nisam umro. Izvukao sam se - rekao je, javlja BBC.

Detalji o njegovu zdravstvenom stanju objavljeni su nedugo nakon što je grupa izdala novu verziju pjesme "We are the Champions" (Mi smo prvaci, prev.a.) koja je u novoj verziji naslovljena "You are the Champions" (Vi ste prvaci, prev.a.), a koja je posvećena zdravstvenicim djelatnicima tijekom epidemije, kako bi se prikupila sredstva za Svjetsku zdravstvenu organizaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2023 17:49