HOROR U KALIFORNIJI

Umirovljenik (83) krivio liječnika za ženinu smrt pa organizirao njegovo ubojstvo: ‘Drago mi je da je mrtav‘

Robert Elmo Lee proglašen je krivim, a uskoro će saznati i kaznu

Robert Elmo Lee i Thomas Shock

 San Joaquin County District Attorney

Kalifornijski udovac Robert Elmo Lee (83) iz Lodija proglašen je krivim jer je unajmio ubojicu da likvidira podijatra svoje supruge Bonnie. Nakon što su joj urasli nokti, Boonie su morali amputirati nogu, a nakon četiri godine umrla je zbog infekcije.

Lee je proglašen krivim da je unajmio ubojicu doktora Thomasa Shocka (67), koji je likvidiran iz vatrenog oružja ispred svoje kuće 1. kolovoza 2018.

Suđenje Leeju počelo je u veljači, tri godine nakon ubojstva, a proglašen je krivim za planiranje Shockovog ubojstva.

Presuda će mu biti izrečena 16. svibnja, piše Daily Mail.

image

Robert Elmo Lee

San Joaquin County District Attorney

Bonnie Lee je 2011. počela posjećivati ​​podijatra zbog liječenja uraslih noktiju, a godinu dana kasnije djelomično joj je amputirano stopalo. Medicinski odbor Kalifornije utvrdio je 'ponovljene nemarne radnje' liječnika koji je vodio njezinu operaciju, a 2014. godine Shock je optužen za veliki nemar u njezinoj skrbi.

Nesretna Bonnie umrla je 2016. u 73. godini od infekcije stopala, no nije bilo konkretnih dokaza da su Shockovi postupci izravno doprinijeli njezinoj smrti.

Ipak, Lee, shrvan njezinom smrću, bio je uvjeren da je za to kriv podijatar.

Shock je priznao optužbe i vratio licencu podijatra nakon istrage, a u lipnju 2018. povukao se iz ordinacije koju je osnovao još 1985. godine.

Uživao je u mirnoj mirovini, posvetio se biciklizmu i bio je aktivan kao član rotary kluba grada Lodija.

No, Lee mu njegov propust nije zaboravio.

image

Thomas Shock

San Joaquin County District Attorney

Tužitelji su na suđenju ispričali kako je unajmio Christophera Costella, tada 26-godišnjaka, da ubije Shocka.

Costello je pak Leeja upoznao s Malloryjem Stewartom, tada 27- godišnjakom, i Raymondom Jacquettom. Ubrzo su skovali pakleni plan.

Jacquett je odvezao Stewarta do kuće podijatra, a Stewart je potom ubio Shocka u kolovozu 2018.

Shockova udovica, Nancy, tada je rekla da ne može da ne netko želio da je njezin suprug mrtav te da joj je motiv ubojstva nejasan.

No istražitelji nisu imali tih nedoumica. Pokraj Shockovog tijela pronađen je komad papira s detaljima izvješća liječničkog odbora iz 2014., u kojem je detaljno opisan slučaj Bonnie Lee, a na njemu je bio i Costellov otisak prsta.

Istraga je vodila do Leeja, a njegovi susjedi rekli su policiji da se nikako nije mogao pomiriti sa smrću svoje supruge.

Umirovljenik je isprva zanijekao da je organizirao ubojstvo podijatra, ali je istražitelju rekao da 'ne voli Thomas Shocka i da je sretan što je mrtav'.

Lee i trojac koji je angažirao za ubojstvo uhićeni su u rujnu 2018. Prvo je Stewart u veljači priznao krivnju za ubojstvo prvog stupnja, a onda je i Costello proglašen krivim za sudjelovanje u organizaciji ubojstva. Konačno, u prosincu 2019., i Jacquett, koji je vozio auto kojim su pobjegli, osuđen je na 15 godina zatvora. Lee i Stewart kaznu će saznati istog dana.

'Završetak ovog slučaja šalje jasnu poruku da će moj ured pozvati na odgovornost sve one koji nanose štetu članovima naše zajednice', poručila je okružna tužiteljica Tori Verber Salazar i time zaključila ovu strašnu priču o osveti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:19