NIJE JOJ BILO SPASA

UMJESTO U PRVU, UBACILA U RIKVERC Mlada pjevačica iz BiH nastradala u nabujaloj rijeci Bosni

Očevici su spasilačkim službama pomogli pronaći automobil s lešom nesretne djevojke
 MUP ZDK

Iz nabujale Bosne u mjestu Seoča kod Visokog jučer je izvučeno beživotno tijelo Amile Hasanović (20) iz Visokog, prošlogodišnje učesnice bh. televizijskog showa 'Zvijezda možeš biti ti', piše Blic .

Ona je automobilom VW Polo, u ponedjeljak oko 13.30 sati, sletjela sa puta Visoko - Kakanj u nabujalu rijeku. Bila je sama u autu. Mještani Seoče, ali i vozači koji su se tu zatekli, ispričali su da je crveni Polo pod vodom nestao za nekoliko sekundi.

'Vidjeli smo djevojku kako pokušava razbiti staklo i isplivati, ali je bilo nemoguće da se izbori sa brzom i nabujalom rijekom. Neki od nas pokušali su ući u vodu, ali je auto nestao brzo i nismo ga više vidjeli', rekao je jedan od očevidaca.

Neki od njih su ispričali da su primijetili crveni Polo parkiran u blizini obale. Sumnjaju da je djevojka, umjesto da ubaci u prvu brzinu, prebacila u rikverc, a kada je stisnula papučicu gasa, nije krenula naprijed već je sletjela niz obalu. Očevici su spasilačkim službama pomogli da pronađu automobil i rekli da ga traže u blizini Papratnice, odmah pored puta, jer su posumnjali da se automobil zadržao u kanjonu. Voda je na području gdje je pronađen Polo vrlo duboka.

Na teren su izašli pripadnici Jedinice za podršku MUP Zeničko-dobojskog kantona, ronioci i vatrogasci iz Kaknja i Visokog. U ponedjeljak su više od tri sata pokušavali izvući auto iz rijeke, ali zbog jakih struja, mraka i hladnoće, nisu uspjeli. Potraga je obustavljena oko 17 sati, ali je nastavljena jučer ujutro.

Auto i djevojka iz Bosne su izvučeni oko 11.30 sati. Ronioci su auto-sajle zavezali za kamion koji ga je izvukao na obalu.

'U tijeku je uviđaj i više informacija o ovoj nesreći zasad ne možemo iznositi', rekla je portparol MUP ZDK Aldina Ahmić za Blic . Razlog nesreće još uvijek nije poznat. Automobil je nakon izvlačenja poslan na vještačenje, a tijelo nastradale djevojke na obdukciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. lipanj 2024 20:13