LINDA TRIPP

UMRLA JE ŽENA KOJA JE RAZOTKRILA NAJVEĆI SEKS SKANDAL U BIJELOJ KUĆI Upravo je ona javnosti otkrila sve o mrlji na plavoj haljini Monice Lewinsky

 
Linda Tripp
 AFP

Umrla je američka državna službenica koja je razotkrila aferu između bivšeg predsjednika Billa Clintona i Monice Lewinsky, tadašnje pripravnice u Bijeloj kući, javlja BBC.

Linda Tripp (70) je preminula nakon što je bolovala od raka gušterače, priopćila je njezina obitelj.

Snimke razgovora nje i Monice Lewinsky postale su važne na suđenju za opoziv tadašnjeg američkog predsjednika Billa Clintona, a Lindu Tripp mnogi su tada hvalili i prozvali zviždačicom.

Ta bivša državna službenica, koja je radila u Pentagonu i bila prijateljica s Monicom Lewinsky, unatoč velikoj razlici u godinama (od Lewinsky je bila 24 godine starija), saznala je da je Lewinski imala seksualnu aferu s predsjednikom, a 1997. je počela tajno snimati njihove razgovore.

Snimke je predala specijalnom tužitelju Kennethu Staru, koji je vodio široku istragu o Clintonovoj administraciji.

Upravo je Tripp otkrila da je Lewinsky nosila plavu haljinu na kojoj je bila poznata mrlja predsjednikove sperme.

, Image: 466662254, License: Rights-managed, Restrictions: Contributor country restriction: Worldwide.
Contributor usage restriction: Personal use.
Contributor media restriction: {B7DB0266-247D-4D8E-906A-4B0E8357A993}., Model Release: no, Credit line: MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia
MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia

Taj je seks-skandal prouzrokovao saslušanje o Clintonovom opozivu 1998. godine.

Tripp je tada rekla da je te informacije Starru dala zbog osjećaja domoljublja, ali kritičari su ju optuživali da je izdala prijateljicu Lewinski i pokušala potkopati Clintonovo predsjedništvo. Otpuštena je s posla u Pentagonu posljednjeg dana Clintonove uprave 2001. godine, a kasnije je sa suprugom otvorila trgovinu u Virginiji.

Nakon što je objavljena vijest o tome da je Linda Tripp bolesna, i sama Monica Lewinsky se o tome oglasila na Twitteru.

'Bez obzira na prošlost, čuvši da je Linda Tripp teško bolesna, nadam se njezinom oporavku. Ne mogu zamisliti koliko je ovo teško za njezinu obitelj', napisala je.

Podsjetimo, Lewinsky je u svom svjedočenju 1998. godine rekla da joj je žao zbog svega što se dogodilo te da mrzi Lindu Tripp.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:46