TARA PALMER TOMKINSON

UMRLA JEDNA OD PRVIH STARLETA Svi su je znali samo zato što je bila poznata, živjela je na visokoj nozi, družila se s britanskim plemstvom...

 REUTERS

Tara Palmer-Tomkinson, pripadnica visokog britanskog društva i zvijezda tabloida, pronađena je mrtva u dobi od 45 godina u svom stanu u južnom Kensingtonu - prenosi Daily Mail.

Žena koja se smatra jednom od prvih starleta, osoba 'poznatih samo zato što su poznate', bila je kumče Princa Charlesa i njezino je ime u Velikoj Britaniji, ali i šire, postalo svojevrstan brend. Posebnu popularnost uživala je 90-ih godina kada je bila redovan gost razuzdanih britanskih partyja, a za njeno pojavljivanje u klubovima plaćale su se pozamašne svote.

Britain's Prince of Wales (R) is greeted by British socialite Tara
Palmer-Tomkinson during a reception at Clarence House, London, October
27, 2003. The Prince hosted the event to celebrate Breast Cancer
Awareness Month and to promote the work of Breakthrough Breast Cancer
in his capacity as the charity's patron. REUTERS/POOL/Kirsty
Wigglesworth

MD/JV - RTR5S6U
REUTERS

Tara je bila kolumnistica Sunday Timesa, sudjelovala je u brojnim reality showovima, a od javnosti nije skrivala ni svoju ovisnost o drogi. Nekoliko je puta bila na rehabilitaciji nakon koje bi se vraćala porocima, a mediji pamte i operaciju koju je morala izvesti nakon što je nos u potpunosti uništila kokainom.

Ipak, nakon burne mladosti kojom se nije ponosila i koju je opravdavala 'nesnalaženjem' u svijetu popularnosti u koji su je uveli drugi ljudi, Britanka se posljednjih godina povukla iz javnosti i živjela mirnim životom. Lansirala je i modnu kolekciju, a često je spominjala kako je željela postati majka. Ta joj se velika želja, bez obzira na mnoge veze koje je imala, nikada nije ostvarila.

Prošlog siječnja Tari je dijagnosticiran tumor na mozgu. Svoju popularnost tada je koristila kako bi kroz medije podizala svijest o bolesti koja ju je užasavala. Prije nekoliko mjeseci, za Daily Mail je izjavila kako se boji da će umrijeti.

Njezin blizak odnos s kraljevskom obitelji nije bio tajna, on ju je i doveo do popularnosti. Tarin pokojni otac, skijaš olimpijac i instruktor skijanja Princu Charlesu, bio je blizak prijatelj kraljevske obitelji. Tara i njezina obitelj tako su često zimovanja provodili u kraljevskom društvu, pa javnost pamti i kultnu fotografiju snimljenu 1990. u Švicarskoj na kojoj Princ Charles i Tara dijele poljubac. Taj trenutak uhvaćen fotoaparatom obišao je naslovnice svjetskih časopisa i bio sasvim dovoljan da ona više nikada ne bude 'djevojka iz sjene'.

Prince Charles enjoys a light moment, January 5, with Tara (C) and Santa (R), daughters of Mrs. Patti Palmer- Tomkinson whose husband died in an avalanche near Klosters some years ago, during a day out on the slopes in Klosters - RTXGBFE
Reuters
Tara na skijanju u društvu sestre Patti i Princa Charlesa

Članovi kraljevske obitelji u srijedu su službeno objavili svoje reakcije na Tarinu smrt. Strani mediji prenose Charlesovu poruku o iskrenoj sućuti koju osjeća prema njezinoj obitelji, dok su Willam i Kate, na čijem je vjenčanju 2011. godine Tara prisustvovala, također izrazili duboku tugu zbog njezine prerane smrti.

Tara Palmer-Tomkinson arrives at St. George's Chapel in Windsor Castle, southern England, for the Service of Prayer and Dedication following the marriage of Britain's Prince Charles and Camilla, the Duchess of Cornwall, April 9, 2005. REUTERS/Darren Staples  DS/CRB/JS/GB - RTR7NPN
REUTERS
Tara Palmer-Tomkinson na vjenčanju Charlesa i Camille 2005. godine

Da je bila voljena osoba, s mnogim karakteristikama koje nisu bile vidljive iz fotografija u tabloidnim magazinima, potvrdila je za BBC News Ingrid Seward, povjesničarka kraljevske obitelji i urednica magazina Majesty:

- Tara je imala sve, i to je bio velik uzrok njezinih problema. Bila je lijepa, imala je divnu obitelj, bila je odlična skijašica, a imala je i umjetničkog dara. Prekrasno je pjevala. Mislim da je imala previše, i jednostavno – bila previše. Život joj je dao mnogo izbora, a ona jednostavno nije uvijek znala dobro izabrati. Ipak, za sve koji su je poznavali, ona je bila šarmantna, velikodušna i ljupka osoba, divna djevojka – zaključila je Seward za BBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 11:30