JUAN JOYA BORJA

Umro je Španjolac čiji je smijeh osvojio internet: Godinama je bio najpopularniji meme

Video snimka njegovog smijeha osigurala mu je veliku popularnost u Španjolskoj, a kasnije i diljem svijeta
Juan Joya Borja
 Screenshot Youtube

Komičar i TV zvijezda Juan Joya Borja, poznat i kao 'Španjolac koji se smije' je umro. Borja je imao 65 godina, a preminuo je, kako pišu španjolski mediji, nakon duge bolesti, javlja Vice. Bio je hospitaliziran tijekom 2020. godine.

Poznat kao 'The Giggles' ('Hihotavac') zbog svog prepoznatljivog smijeha, Borja je bio poznat u svojoj rodnoj Španjolskoj nakon nastupanja u showu 'Ratones Coloraos'. Tijekom intervjua s voditeljom Jesusom Quinterom, Rojas je pričao smiješnu priču o bacanju suđa u more za vrijeme dok je kao mladić bio zaposlen na jednom poslu, a vlastita mu je priča bila toliko smiješna da ju je jedva uspio ispričati između napadaja smijeha.

Na službenom Youtube kanalu emisije Ratones Coloraos tada je osvanula video snimka tog smijeha, koja mu je osigurala veliku popularnost u Španjolskoj, no Borjin smijeh je kao meme obišao svijet gotovo cijelo desetljeće kasnije.

Oko 2014. godine su nastali memeovi koji zapravo nemaju veze s njegovim originalnim izjavama tijekom te snimke. Uglavnom su ga ti memeovi opisivali kao zaposlenika koji bi prepričavao gluposti koje radi njegov šef ili klijent.

2015. godine se smijao lošim specifikacijama Appleovog MacBooka, a često se pojavljivao i kao reakcija na 'ravnozemljaše', Brexit i slično.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 00:52