PRERANA SMRT

Umro jedan od najomiljenijih YouTubera, imao je 23 godine: ‘Pozdrav, Technoblade ovdje. Ako ovo gledate, ja sam mrtav‘

Umro je od sarkoma, rijetkog raka kostiju i mekog tkiva

Technoblade

 Screenshot YouTube

Technoblade, slavni YouTuber najpoznatiji po igranju Minecrafta, preminuo je u dobi od 23 godine, potvrdila je njegova obitelj u emotivnom oproštajnom videu objavljenom u njegovo ime, piše BBC.

U videu koji je naslovljen 'So long nerds', koji od jučer ima 37 milijuna pregleda, pojavljuje se i njegov otac koji ga naziva 'najnevjerojatnijim djetetom koje netko može poželjeti'.

Oproštajna poruka, napisana nekoliko sati prije njegove smrti, a u videu ju je pročitao njegov otac, počinje riječima: 'Zdravo svima, Technoblade ovdje. Ako ovo gledate. Ja sam mrtav.'

Zatim otkriva da je njegovo pravo ime zapravo Alex, prisjećajući se vremena kada je gledatelje uvjerio da se zove Dave.

'Hvala svima što podržavate moj sadržaj tijekom godina', nastavio je. 'Kad bih imao još stotinu života, mislim da bih svaki put ponovno izabrao biti Technoblade jer su to bile najsretnije godine mog života'.

Prošle godine, Technoblade je otkrio obožavateljima da mu je dijagnosticiran rak.

YouTube zvijezda, koja je osvojila turnire u Minecraftu kao i legije obožavatelja koji su na duhovit način pričali o svom životu dok je igrao igru, objasnio je u videu za prikupljanje sredstava oboljelima od raka objavljenom u veljači da je bio podvrgnut kemoterapiji, terapiji zračenjem i operaciji spašavanja udova nakon što je dobio bolni tumor na desnoj ruci.

Umro je od sarkoma, rijetkog raka kostiju i mekog tkiva.

Obožavatelji odali počast

Otkrio je svoju dijagnozu u kolovozu 2021., objašnjavajući da je isprva mislio da je bol koju osjeća posljedica ponavljajućeg stresa zbog pretjeranog igranja igara. Nakon što mu je ruka natekla, otišao je u bolnicu i kasnije mu je dijagnosticiran rak.

Malo se zna o Technobladeu, koji je do kraja tajio svoj pravi identitet. Ali njegov online avatar bila je slika okrunjene svinje.

Na svom YouTube kanalu, gdje ga prati gotovo 11 milijuna ljudi, jednom je prilikom otkrio: 'Previše igram video igrice. Možda nisam najbolji, ali imam vruće laktove'.

Nakon vijesti o njegovoj smrti, obožavatelji, kolege igrači i YouTuberi odali su mu počast na društvenim mrežama.

'Nikad neću zaboraviti dan kada sam upoznao Technobladea, prisjetio se J Schlatt. 'Rano sam otišao s posla kako bih s njim igrao na turniru u Minecraftu. Jedva sam znao kako igrati... A tip nas je i dalje nosio da osvojimo cijeli turnir. Počivaj u miru, veliki momče. Uvijek ćeš biti legenda'.

YouTuberica Captain Puffy aka Cara napisala je na Twitteru: 'Počivaj u miru Technoblade, uvijek se odnosio prema meni s čistom ljubaznošću i nikad me nije isključivao ni iz čega. Nije mogao biti ljubaznija osoba! Hvala vam na svemu što ste učinili za ovu zajednicu, bez vas nikada neće biti isto'.

Tommy Innit je pak poručio: 'Technoblade je legenda. Prošao sam put od njegovog velikog obožavatelja, do jednog od njegovih stvarnih prijatelja, ne mogu opisati koliko sam zahvalan što sam bio u njegovom životu. Znam samo da smišlja strategiju kako pobijediti Boga...'

'Proteklih sat vremena ponovno sam gledao Technobladea', napisao je na društvenim mrežama Ludwig Ahgren. 'Bio je tako duhovit i tako skroman čak i u najtežim vremenima. Uvijek ću se ugledati na njega'.

Quackity je također izrazio zahvalnost na internetu: 'Imao sam priliku izraziti Technobladeu koliko sam divljenja i poštovanja gajio prema njemu, ne samo zbog golemog utjecaja koji je imao na sve nas, već i zato što je zadržao svoj nevjerojatan humor čak i u najmračniji trenucima. Jako će mi nedostajati'.

'Neka počiva u miru', dodao je eSport igrač Jake Lucky.

Otac Technobladea zahvalio je fanovima u oproštajnom videu, napomenuvši: 'Puno ste mu značili'.

Objasnio je da će dio prihoda od online narudžbi robe njegova pokojnog sina sada ići u dobrotvorne svrhe.

Video je završio pisanom izjavom njegove obitelji: 'Mi, obitelj Technobladea, htjeli smo da svi znate koliko je obožavao i poštovao svoje obožavatelje i kolege. Od najranijih online dana Technobladea, uvijek je smišljao načine kako oduševiti i nagraditi svoju publiku - dijelio je online nagrade, poticao dobro sportsko ponašanje, a najviše od svega dijelio svoje Minecraft avanture za zabavu i smijeh. Čak i nakon njegovih uspjeha, nekako je uspio zadržati svoju dobrodušnu poniznost', poručila je obitelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 05:10