IMAO JE 87 GODINA

Umro Larry King: Otišao jedan od najpoznatijih i najdugovječnijih voditelja, zvali su ga kraljem intervjua

King je preminuo u subotu ujutro u bolnici u Los Angelesu u kojoj je bio smješten nakon što je zaražen koronavirusom
Larry King, arhivska fotografija
 Don Emmert/AFP

Legendarni televizijski voditelj Larry King, 'kralj talk showa i intervjua' koji je američkim radijskim i televizijskim eterom dominirao desetljećima, preminuo je u dobi od 87 godina, potvrđeno je u subotu na njegovom službenom profilu na Twitteru.

Kako se navodi u kratkom priopćenju, King je umro u bolnici Cedars-Sinai Medical Center u Los Angelesu u koju je prije nekoliko tjedana zaprimljen nakon što je zaražen koronavirusom.

- S velikom tugom objavljujemo da je preminuo naš suosnivač, voditelj i prijatelj Larry King, koji je otišao jutros u dobi od 87 godina, navodi se u priopćenju u čijem potpisu stoji produkcijska kuća Ora Media.

- Tisuće Larryjevih intervjua, brojne nagrade i svjetska priznanja i 63 godine karijere na radiju, televiziji i internetskim medijima, svjedoče o njegovu jedinstvenom i trajnom talentu, navodi se dalje u priopćenju.

Nadalje piše da je King oduvijek svoje goste, a ne sebe, smatrao istinskim zvijezdama svojih emisija.

Tijekom duge karijere intervjuirao je brojne svjetske lidere, američke predsjednike, glumačke i pjevačke zvijezde, ali i obične ljude, od Jasera Arafata, Nelsona Mandele, Vladimira Putina do Franka Sinatre, Lady Gage i starog prijatelja Donalda Trumpa.

Najveći komad svoje karijere proveo je vodeći večernju jednosatnu televizijsku emisiju na CNN-u 'Larry King Live'.

Rođen je pod imenom Lawrence Harvey Zeiger 19. studenoga 1933. u Brooklynu, u obitelji migranata, ortodoksnih židova. Otac Aaron bio je vlasnik restorana, porijeklom iz Austrije, a majka Jennie, krojačica porijeklom iz Litve.

U djetinjstvu je sanjao o karijeru na radiju, a prvu priliku je dobio kao jutarnji DJ u Miami Beachu na Floridi 1957. godine. Radio je kao radijski sportski novinar te povremeno kao televizijski voditelj sve do lipnja 1985. kada se pridružio CNN-u.

Njegov privatni život nije bio ništa manje zanimljiv od poslovnog puta. Ženio se čak osam puta za sedam žena, a njegov posljednji brak, sa Shawnom Southwick okončan je razvodom 2019. godine.

Tvrdio je da nikada nije varao svoje supruge, ali da mu je posao uvijek bio na prvom mjestu.

Godine 1987. preživio je težak infarkt, liječio se od raka pluća 2017. godine, a novi srčani udar doživio je 2019. Prošla godina bila je osobito teška za slavnog voditelja. Izgubio je dvoje od petero djece. Sin Andy (65) umro je od srčanog udara, a kći Chaia (51) preminula je nakon teške borbe protiv raka pluća. Obje tragedije dogodile su se u razmaku od samo pet tjedana tijekom ljeta 2020. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 02:06