IŽIVLJAVANJE

Umro nakon što su ga covid redari natjerali da napravi 300 čučnjeva jer se usudio otići u dućan nakon 18 sati

Uhvaćen je jer je kupovao vodu nakon 18 sati, a kad je napokon stigao kući, jedva je hodao i na kraju umro od srčanog udara
Filipinska policija privodi muškarca zbog kršenja mjera; ilustracija
 Ryan Eduard Benaid/AFP

Mladi Filipinac (28) preminuo je nakon što su ga covid-redari u njegovom selu natjerali da napravi 300 čučnjeva kao kaznu zbog kršenja karantene, priopćila je njegova obitelj, piše Guardian.

Darren Manaog Peñaredondo uhvaćen je kako kupuje običnu vodu nakon 18 sati, time navodno kršeći policijski sat u gradu General Trias, u provinciji Cavite, izvijestili su lokalni mediji. Pokrajina je pod 'pojačanim mjerama karantene' što uključuje policijski sat od 18:00 do 05:00.

Peñaredondova partnerica, Reichelyn Balce, rekla je da su Peñaredondo i još jedan čovjek koji je navodno prekršio epidemiološke mjere 'prošli četvrtak dovedeni na trg Malabon ispred općinske vijećnice gdje im je naređeno da vježbe rade po stotinu puta'.

Redari su im, navodno, rekli da će morati ponoviti vježbe ako nisu sinkronizirani te su na kraju napravili 300 čučnjeva, napisala je Balce u objavi na Facebooku.

Peñaredondo je stigao kući u 8 sati sljedećeg dana i jedva se kretao bez pomoći jer je bio tako umoran, napisala je Balce. Partnerici je rekao da je pao 'nekoliko puta' tijekom izvođenja vježbi.

'Taj se cijeli dan borio da hoda, samo je puzao', napisala je. Kasnije tog dana dobio je srčani udar i srce mu je stalo. Pokušali su ga oživjeti, ali je umro oko 22 sata.

Šef gradske policije, potpukovnik Marlo Nillo Solero, rekao je da ne postoji takva kazna za ljude koji su prekršili ograničenja Covida. 'Umjesto toga, mi prekršiteljima držimo predavanja', rekao je.

Gradonačelnik General Triasa, Antonio Ferrer potvrdio je u Facebook objavi da je istraga u tijeku.

'Zbogom, puno te volimo', napisala je Balce na Facebooku. 'Nećemo dopustiti da se ne izvrši pravda zbog tvoje smrti.'

Filipinska vlada produžila je nacionalnu blokadu za još jedan tjedan u ponedjeljak nakon što su novi slučajevi preplavili mnoge bolnice u glavnom gradu i udaljenim regijama.

Filipini su prijavili više od 795.000 slučajeva s 13.425 smrtnih slučajeva. No, valja uzeti u obzir da ta država ima više od 100 milijuna stanovnika te im je smrtnost od covida-19 daleko ispod globalnog prosjeka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. studeni 2021 02:11