KOBNA ŠALA

UMRO TALENTIRANI SPORTAŠ KOJI JE OSTAO PARALIZIRAN NAKON ŠTO JE IZ ZABAVE POJEO PUŽA Zbog glupog izazova zarazio se opasnim nametnikom...

 Screenshot / YouTube

Talentirani igrač ragbija koji je ostao paraliziran nakon što je iz šale pojeo vrtnog puža balavca, umro je nakon osam godina borbe s opasnim parazitom, piše Daily Mail.

Sam Ballard (28) proveo je tri godine u bolnici nakon što je na jednoj zabavi 2010. Pojeo puža. Tad mu je bilo samo 19 godina.

Sam je preminuo prošlog petka okružen obitelji i prijateljima nakon nekoliko godina raznih zdravstvenih komplikacija koje su uslijedile nakon incidenta.

Posljednje riječi upućene majci Katie glasile su: 'Volim te'.

Prije kobne zabave, Sam je bio talentirani igrač ragbija i jedan od najboljih igrača u svojoj školi, Barker College u Sydneyu.

Nešto ranije ove godine, njegovi su prijatelji Jimmy Galvin i Michael Sheasby ispričali su o noći koja im je promijenila život.

'Sjedili smo i uživali u čaši vina. Pravili smo se odraslijima nego što smo bili. I onda je naišao taj puž. Šalili smo se trebamo li ga pojesti. I bum! Sam ga je zgrabio i progutao. Tako se to dogodilo', ispričao je Galvin.

U sljedećim danima Sam se razbolio, a liječnici su rekli da se zarazio crvom koji napada pluća.

Taj parazit obično se može naći u štakorima ili puževima koji su pojeli izmet štakora.

Sam se, nažalost, zarazio eozinofilnim meningo-encefalitisom i pao u komu koja je trajala 420 dana.

Samova majka svojeg je sina opisala kao neustrašivog, a u objavi na Facebooku 2011. kazala je kako se nada da će njezino dijete ponovno hodati.

'Samu je bolje. On je još uvijek onaj zabavni Sam koji se puno smije. Ponovno će hodati i pričati, no ne znamo točno kada', napisala je Katie Ballard.

Dodala je i kako joj je incident potpuno promijenio život.

'To je strašno. Naši životi su potpuno promijenjeni. To je za nas strašan udarac.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:25