ŠOK U SRBIJI

Umro tinejdžer (16) zaražen koronom, majka: ‘Bio je zdravo dijete. I ostali ukućani su loše‘

Majka kaže da ih je u utorak ujutruo probudila kćer koja ih je pozvala da pregledaju dječaka jer je nepomično ležao
Ilustracija
 Andrej Isakovic/AFP

Srpsku javnost šokirala je vijest da je tinejdžer (16) iz Kruševca preminuo od posljedica Covida-19. Bio je pozitivan na koronavirus, kao i njegov otac.

Njegova majka Ružica rekla je da su dječaka pronašli ujutro kako leži pokraj kreveta, a liječnici su mogli samo proglasiti smrt. Rekla je da je njezin sin bio u samoizolaciji od 15. listopada jer se prvo zarazio otac, a potom on i sestra, prenosi Nova.rs.

- Moj sin je bio zdravo dijete. Nakon što se moj muž zarazio, ubrzo su se testirali i kći (21) i sin. Oboje su bili pozitivni. Liječnici su nam dali terapiju, ali on nije mogao ništa progutati. Čim bi nešto uzeo, odmah bi povratio. Samo mi je govorio da osjeća mučninu i da ne može spavati. Zadnja tri dana mu se javljala i temperatura i kašljao je, priča majka Ružica.

Ona kaže da ih je u utorak ujutro probudila kćer koja ih je pozvala da pregledaju dječaka jer je nepomično ležao pokraj kreveta.

Rekla je da su i ostali ukućani u lošem stanju. Ispričala je da kći mora primati infuziju.

Iz Kemijsko-tehničke škole u Kruševcu, koju je pohađao tinejdžer, kažu kako oni ne znaju je li je dječak imao koronavirus, jer još nemaju službene podatke o tome. Posljednja informacija koju su dobili od roditelja je od 12. listopada, kada su javili da je dječak u izolaciji jer mu je otac pozitivan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:16