DOVRŠENA ISTRAGA

Uoči obljetnice Versaceove smrti, u njegovoj vili pronađena tijela dva muškarca. Počinili su samoubojstvo

Casa Casuarina sagrađena je 1930. godine, a podijeljena je na apartmane kada ju je Versace kupio. Sada djeluje kao hotel
Nekadašnja vila Giannija Versacea u Miamiju
 Ellen Isaacs/Alamy/Alamy/Profimedia

Dvojica muškaraca koji su pronađeni mrtvi u nekadašnjem apartmanu u hotelu Miami Beach, koji je Gianni Versace pretvorio u svoju vilu i na čijim je stepenicama ubijen prije gotovo 24 godine, počinila su samoubojstvo, rekla je policija, piše Miami Herald.

Njihova su tijela pronađena u kući u srijedu, uoči godišnjice ubojstva Versacea kojeg je ubio serijski ubojica. Preliminarna istraga pokazala je da je riječ o 'očitom samoubojstvu', rekao je u četvrtak glasnogovornik Miami Beacha Ernesto Rodriguez.

Strašan događaj zbio se u samom apartmanu, a detektivi još uvijek istražuju smrt Adama Rashapa (31) iz Randolpha u New Jerseyu i Alexandera Grossa (30) iz Yorka u Pensilvaniji, priopćila je policija.

Podsjetimo, Versace je ubijen vatrenim oružjem rano ujutro 15. srpnja 1997. godine, kad se vraćao kući iz News Caffea, nekoliko blokova niz Ocean Drive. Andrew Cunanan, za kojeg se sumnjalo da je prije toga već ubio četvoricu homoseksualaca, od Minneapolisa do New Jerseyja, poznatog je dizajnera ustrijelio dvaput u glavu iz neposredne blizine.

Nakon masovne potrage po čitavoj državi koja je trajala devet dana, Cunanan (27) se ubio u kućici za čamce nekoliko kilometara od vile. Njegova smrt ostavila je otvoreno pitanje o tome što ga je motiviralo na ubojstvo.

'Nije bilo oproštajnog pisma niti bilo kakve poruke koja bi dala odgovor na pitanje zašto je počinio te zločine', rekao je tadašnji šef policije Miami Beacha Richard Barreto.

Sredinom devedesetih, zajedno s Giorgiom Armanijem, Versace se smatrao vodećim talijanskim dizajnerom odjeće i simbolom talijanske mode.

Casa Casuarina sagrađena je 1930. godine, a podijeljena je na apartmane kada je Versace kupio i prenamijenio nekretninu 1992. godine. Od 2015. radi kao butik hotel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:36