DAN SVETOG PATRIKA

Uoči susreta s Bidenom, irskom premijeru potvrđena zaraza koronavirusom

Martin je trebao sudjelovati s Bidenom u četvrtak na tradicionalnim svečanostima na Dan sv. Patrika u Bijeloj kući i na Capitol Hillu

Michael Martin

 Sipa Usa/Ddp Usa/Profimedia

Irskom premijeru Michealu Martinu potvrđena je zaraza koronavirusom u srijedu navečer u Washingtonu, što je zakompliciralo planove da se pojavi zajedno s američkim predsjednikom Joeom Bidenom na svečanostima povodom Dana svetog Patrika u Bijeloj kući.

image

Joe Biden

Nicholas Kamm

Martin je bio na irskoj svečanosti u srijedu navečer u Nacionalnom muzeju grada u Washingtonu. Biden je govorio na tom događaju, ali dužnosnik Bijele kuće je rekao da nije bio u bliskom kontaktu s irskim premijerom.

S Martinom su za stolom, između ostalih, sjedile predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi i pjevačica Carole King.

Dopisnica CBS Newsa Margaret Brennan, koja je prisustvovala događaju, tvitala je da je irski veleposlanik u Sjedinjenim Državama Dan Mulhall okupljenima rekao da je Martin pozitivan na covid-19 i da mora napustiti događaj.

Irish Times navodi da je Mulhall okupljenima rekao da je Martin bio pozitivan na PCR testu kojemu je podvrgnut iz opreza u srijedu navečer nakon što je član irske delegacije bio pozitivan na rutinskom antigenskom testu.

image

Michael Martin

Sipa Usa/Ddp Usa/Profimedia

Mulhall je rekao da se premijer osjeća dobro, dodaje Irish Times.

"Da, večeras je dobio pozitivan nalaz na PCR test. Bio je negativan na testu ranije tijekom dana, kao i u nedjelju prije putovanja", rekao je premijerov glasnogovornik Reutersu u Dublinu.

Biden jako cijeni svoje irske korijene i govorio je o snažnim vezama SAD-a i Irske tijekom svog obraćanja.

Martin je trebao sudjelovati s Bidenom u četvrtak na tradicionalnim svečanostima na Dan sv. Patrika u Bijeloj kući i na Capitol Hillu.

Jutros se trebao susresti s američkim predsjednikom u Ovalnom uredu, biti na ručku koji organizira Pelosi, a kasnije sudjelovati na prezentaciji djeteline u Bijeloj kući.

Bijela kuća nije odmah navela do kakvih će promjena doći zbog Martinovog pozitivnog testa.

Martinu je koronavirus potvrđen samo dan nakon što je objavljeno da je Douglas Emhoff, suprug američke potpredsjednice Kamale Harris, pozitivan na koronavirus.

Harris, iako negativna na testu, morala je otkazati planirani doručak s Martinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:49