NASTAVLJA OPORAVAK

'UPOMOĆ, TKO SAM JA?' Otkrili ime misterioznog mladića s potpunom amnezijom, ali on se i dalje ne sjeća ničega

 Cambridgeshire and Peterborough NHS Foundation Trust

Misterij nedavno pronađenog mladića koji pati od potpune amnezije i ne može se sjetiti ni vlastitog imena ovih je dana donekle razriješen, s obzirom da su se javili njegovi roditelji te je utvrđeno da je riječ o 22-godišnjem Litavcu Alvydasu Kanaporisu.

No, problem je što se nesretnik i dalje ne sjeća nijednog detalja svoje prošlosti, pa ni vlastitih roditelja.

Policija ga je pronašla još sredinom svibnja kako luta gradskim parkom u engleskom Peterboroughu. Zbrinut je u obližnjoj bolnici, iz koje je prošli tjedan javnosti uputio dramatičan apel, tražeći bilo koga tko ga poznaje da mu kaže tko je zapravo on.

'Posljednjih nekoliko tjedana bilo je uistinu strašno. Kroz mene je prošlo toliko različitih emocija, bio sam i ljutit i frustriran i depresivan i izgubljen i zbunjen. Moram otkriti svoj identitet i nadam se da će me netko prepoznati i pomoći mi', rekao je u apelu, koji je u konačnici urodio plodom.

Liječnici su ga sve dok se nisu javili roditelji zvali 'Robert', a odmah su shvatili kako mora da je riječ o nekome s istoka Europe, s obzirom na naglasak kojim govori te činjenicu da razumije ruski i litavski.

Prema svemu sudeći, Alvydas u bolnici ostaje do daljnjega, premda liječnici više nemaju previše ideja kako bi mogli aktivirati njegovu memoriju. Osobe koje pate od amnezije najčešće se počinju prisjećati barem dijelova svog života unutar mjesec-dva od gubitka pamćenja, no mladi je Litavac očito jedinstven slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 16:25