GRAĐANI U PRIPREMAMA

URAGAN DORIAN OJAČAO DO 4. KATEGORIJE Približava se Floridi, nacionalni centar upozorava: 'Iznimno je opasan s vjetrom koji doseže 215 km na sat'

 
Pripreme za uragan
 Catarina Demony / REUTERS

Stanovnici Floride pripremaju se u subotu za dolazak uragana Doriana, koji je u petak ojačao do 4. kategorije dok je prolazio preko Kariba, a do obale Sjedinjenih Država trebao bi stići početkom sljedećeg tjedna.

Nacionalni centar za uragane upozorava da je Dorian "iznimno opasan uragan 4. kategorije" s vjetrom koji doseže blizu 215 kilometara na sat.

Predviđa se da će uragan pogoditi istočnu obalu Floride u ponedjeljak navečer te se kretati sjeverno preko središnje Floride prelazeći prostorom na kojemu žive milijuni ljudi.

Očekuje se da bi neke stanovnike Floride tropski olujni vjetar mogao zahvatiti već u nedjelju ujutro.

Hurricane Dorian approaches the coast of Florida, U.S. in this August 30, 2019 NASA handout satellite image.  NASA/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.
NASA/Handout / via REUTERS
Uragan Dorian približava se Floridi

Vlasti upozoravaju građane da naprave zalihe hrane i vode.

Brevard County, koji je istočno od Orlanda, objavio je obaveznu evakuaciju "zbog nesigurnosti puta razarajućeg vjetra i oluje".

Shoppers wait in a long line for a Sam's Club store to open before sunrise, as people rushed to buy supplies ahead of the arrival of Hurricane Dorian in Kissimmee, Florida, U.S. August 29, 2019. REUTERS/Gregg Newton
Gregg Newton / REUTERS
Građani se opskrbljuju namirnicama

Stanovnici uz obalu, ljudi koji žive u mobilnim kućama, ili u niskim područjima na kojima su česte poplave trebali bi početi evakuaciju u 8 sati ujutro po lokalnom vremenu u nedjelju, objavile su vlasti.

Američki predsjednik Donald Trump Dorian je nazvao "jednim od najvećih uragana koje smo vidjeli u mnogo godina". "Mogao bi biti vrlo razoran", kazao je prije nego je otišao iz Bijele kuće helikopterom u Camp David.

Local residents fill sandbags to protect their homes ahead of the arrival of Hurricane Dorian in Kissimmee, Florida, U.S. August 30, 2019.     REUTERS/Gregg Newton
Gregg Newton / REUTERS
GRađani pune vreće pijeskom

Rekao je da će se vratiti u Washington u nedjelju popodne kako bi koordinirao napore u borbi s olujom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:25