NOVA NEVOLJA

Uragan Isaias skreće prema zapadu, sve više prijeti Floridi, očekuje se udar

Nacionalni centar za uragane izdao je upozorenje te priopćio da bi Isaias mogao donijeti snažne oluje, kišu i vjetrove
Stanovnici Floride kupuju namirnice pred dolazak uragana
 Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Uragan Isaias skrenuo je prema zapadu, sve više prijeteći Floridi, gdje bi, kako se očekuje, mogao udariti u subotu, a zatim tijekom ponedjeljka zahvatiti istok SAD-a.

Nacionalni centar za uragane izdao je upozorenje za Floridu te priopćio da bi Isaias mogao donijeti snažne oluje, kišu i vjetrove u subotu popodne i cijelu noć.

Zbog mogućnosti da uragan 1. kategorije pogodi Floridu, vlasti su zatvorile mjesta testiranja na koronavirus, a stanovnici se opskrbili osnovnim zalihama.

"Premda sadašnje prognoze kažu da bi središte uragana Isaiasa moglo ostati na moru, situacija se može vrlo brzo promijeniti", rekao je novinarima guverner Floride Ron DeSantis.

DeSantis je proglasio izvanredno stanje za desetak okruga na atlantskoj obali Floride, a isto je učinio i guverner Sjeverne Karoliine Roy Cooper, predviđajući da bi oluja mogla pogoditi obalu njegove države u ponedjeljak.

No, guverner Južne Karoline Henry McMaster novinarima je rekao da ne kani proglašavati izvanredno stanje, rekavši kako misli da to nije potrebno.

DeSantis je rekao da će mjesta na kojima se testira na koronavirus ostati otvorena na zapadnoj obali Floride te je pozvao građane da se opskrbe zalihama hrane, vode i lijekova za tjedan dana, upzorivši i na mogućnost nestanka struje. Masovne evakuacije najvjerojatnije neće biti potrebne, ali su skloništa spremna, dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2022 20:43