MEGAOLUJA

Uragan Laura usmrtio 14 osoba u SAD-u, većina žrtava se ugušila ugljičnim monoksidom

U susjednoj Dominikanskoj Republici, koja je kao i Haiti smještena na otoku Quisqueya, četiri su osobe poginule u prolasku uragana
Posljedice uragana Laura
 Eric Thayer/AFP

Najmanje 14 osoba poginulo je od posljedica uragana Laura u saveznim državama Louisiani i Teksasu na jugu Sjedinjenih Država, prema novim podacima vlasti i medija koje u subotu prenose agencije.

Guverner Louisiane John Bel Edwards potvrdio je da je najmanje deset osoba poginulo u njegovoj državi, od čega su polovina žrtve gušenja ugljičnim monoksidom jer su se koristili prenosivim generatorima u zatvorenim prostorijama pošto je prekinuta redovita opskrba strujom.

Četiri druge osobe poginule su u padu stabala, a jedan se muškarac utopio u oluji.

Bez električne struje u petak je bilo 464.813 kućanstava, objavila je mrežna stranica Poweroutage.us.

U Teksasu su tri od četiri žrtve umrle od posljedica udisanja ugljičnog monoksida. Riječ je o beskućnicima koji su se sklonili u dvoranu za biljar i u nju unijeli generator, piše lokalni list.

Mediji prenosi vijest o još jednoj žrtvi na istoku Teksasa poginuloj u padu stabla.

Laura je u nedjelju prošla državom Haiti gdje je pokosila najmanje 31 život, prema zadnjim službenim podacima.

U susjednoj Dominikanskoj Republici, koja je kao i Haiti smještena na otoku Quisqueya, četiri su osobe poginule u prolasku uragana.

Laura je nakon prolaska Karibima prešla Meksički zaljev i postala uragan četvrte od ukupno 5 kategorija na ljestvici Saffir-Simpson.

Nako toga Laura je oslabila na tropsku oluju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:09