CIRKUS U SKUPŠTINI

Urnebesne snimke ‘ženskog Dodika‘ postale hit u regiji: ‘Alo, momak! Nemoj ođe da se obadaš‘

Nataša Radulović se zastupnicima opozicije obraćala na prilično bizaran način

Nataša Radulović

 Screenshot YT

U Banjoj Luci je prošlog tjedna održana konstitutivna sjednica novog saziva Narodne skupštine Republike Srpske, a zbog osebujnog načina komuniciranja sa zastupnicima video snimke predsjedateljice Nataše Radulović postale su hit u regiji.

Radulović, inače članica Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika, kao najstarija zastupnica Narodne skupštine Republike Srpske, je do imenovanja novog predsjedajućeg postavljena na čelo parlamenta bosanskohercegovačkog eniteta bosanskih Srba.

Njena premijerna sjednica ostala je upamćena upravo po njenom ponašanju, a manje po raspravi koja je pala u drugi plan, javlja N1. Naime, Radulović se zastupnicima opozicije, posebno Nebojši Vukanoviću i njegovom stranačkom kolegi Đorđu Vučiniću, obraćala na prilično bizaran način govoreći im "alo, momak, prekini" i slično.

“Ljutili se koliko god hoćete, prekinut ću vas. Govorimo o kandidatu za predsjednika Skupštine. Mi ođe ne govorimo ni o krađi ni o izborima ni ostalom, a maloprije sam vas slušala tako ste lijepo govorili“, rekla je Igoru Crnadku koji je spomenuo krađu glasova na nedavno održanim izborima u BiH.

Radulović je u nastavku sjednice više puta zastupnike, kojima se obraćala sa "ti", pozivala "da budu dostojanstveni". “Danas budi dostojanstven, ovo je svečana sjednica, bit će prilike da se bijemo (tučemo, op.a.)“, rekla je nakon što su svi zajedno položili prisegu.

Nakon što joj je Vukanović u jednoj od rasprava rekao da mu ne može oduzimati riječ Radulović ga je prekinula. “Dobro je, razumjeli smo se, ne mogu, otiš‘o si s lijeva na desno, moraš ići pravo, poslije ćemo“, rekla je.

A nakon što je zastupnik Vučinić rekao da mu vrati vrijeme, odgovorila mu je: “Koliko ti treba? Pola sata? Novi si zastupnik trebao si naučiti. Nemoj da duelišemo“, odgovorila je, a na kraju njegovog govora kazala: “Hajde, mlad si budi korektan, sve nam je jasno što si htio reći. Kada izaberemo gospodina Stevandića, onda možeš zboriti što hoćeš. Komentirat ćeš kada bude izabran kako god hoćeš.” A na pitanje “kako” kada ne dopušta, mahala je rukom i govorila “lako”.

Vučiniću se, pak, obraćala sa momak, a kada joj je rekao da ne zna voditi sjednicu rekla mu je: “Takve kao ti sam dobro učila”.

Nakon što joj se obratio nebojša Vukanović, uslijedio je nevjerojatan odgovor.

“Nemoj me krstiti, oduzet ću ti riječ. Oduzmite Vukanoviću riječ, ne dozvoljavam provokacije. Nemoj ođe da se obadaš, sad ću te izbaciti napolje. Udaljiću te sa sjednice. Budi korektan”.

Rječnik Nataše Radulović obiluje arhaičnim izrazima poput “ođe”, “kako goj”, “obadati”, ali i neispravno izgovorenim terminima poput “konstutativno”. To je nije spriječilo da u prošlom mandatu bude član Odbora za obrazovanje, znanost, kulturu i informiranje, ali i Odbora za politički sustav, pravosuđe i upravu.

Bosanskohercegovački mediji navode kako je Radulović rođena je 1951. godine u Pirotu u Srbiji, a živi u Banjoj Luci. Istaknuta je članica banjalučkog SNSD-a, a već nekoliko mandata je i zastupnica u Skupštini RS-a.

Radulović u prethodnom mandatu nije često govorila, a kada je govorila davala je sporne izjave. Svojoj tadašnjoj koleginici iz parlamentarnih klupa Jeleni Trivić poručila je da ako joj se ne sviđa vlast - napusti zemlju. "Kome se ne sviđa ova vlast, ima opciju napustiti ovu zemlju", rekla je Radulovićka, nakon čega je Trivić poručila: "Nećete me iseliti".

Podsjetimo, Jelena Trivić bila je oporbena kandidatkinja Miloradu Dodiku na izborima za predsjednika Republike Srpske. Dodik je, nakon brojnih kontroverzi, pobijedio Trivić, potvrdilo je krajem listopada Središnje izborno povjerenstvo BiH (SIP).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 15:08