BORBA PROTIV KLIMATSKIH PROMJENA

Ursula von der Leyen: Pandemija je prigoda za drukčije gospodarstvo

Ursula von der Leyen
 AFP

Pandemiju koronavirusa treba iskoristiti kao poticaj da se ustraje u borbi protiv klimatskih promjena, izjavila je u utorak predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

"Korištenjem Europskog zelenog plana kao kompasa, možemo ovu krizu pandemije pretvoriti u priliku za drukčije gospodarstvo, učiniti ga otpornijim tako da našoj djeci ostavimo bolje mjesto za život", rekla je u video-poruci Ursula von der Leyen.

Istaknula je da pandemija mijenja način života zbog mjera uvedenih radi zaštite zdravlja.

"Možda nam nedostaje mnogo stvari do kojih nam je stalo, ali nam ne nedostaje onečišćenje od automobila i prometna buka. Kada otvorimo prozor možemo udisati čisti zrak", rekla je von der Leyen.

Istaknula je da se nakon koronakrize ne bi trebalo vratiti starim navikama te da treba ustrajati na Europskom zelenom planu, strategiji za ekološki održiv razvoj gospodarstva i društva.

"Sada kad se polako vraćamo na posao i investiramo milijarde eura za pokretanje gospodarstva, trebali bismo izbjeći vraćanje starim navikama...Naše društvo i naš planet možemo učiniti zdravijima investiranjem u obnovljivu energiju, vozeći čišće automobile, renoviranjem naših kuća tako da budu energetski učinkovitije", rekla je predsjednica Komisije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 18:46