SUMANUTI PROSVJED

Ušetao u McDonald‘s s tri kutije pune miševa i priredio horor, objavljen i video: Ljudi su počeli panično bježati!

Deseci miševa bili su obojani u boje palestinske zastave

Obojani miševi u palestinsku zastavu

 TikTok

Diljem svijeta bilježe se antisemitski incidenti otkako je Izrael pokrenuo ofenzivu na Gazu isprovociran užasima koje su počinili militanti Hamasa 7. listopada. Jedan takav dogodio se jučer u Birminghamu u Engleskoj.

Snimljen je šokantan trenutak kada propalestinski aktivist desetke miševa obojenih u boje palestinske zastave pustio na slobodu. Ali ne bilo gdje, nego u restoranu McDonald‘sa.

Na TikToku je objavljena snimka koja prikazuje muškarca s palestinskom zastavom na glavi koji iz automobila s lažnom tablicom Free Palestine i PAIISTN vadi tri kutije s miševima. Obojeni su u zelenu, crnu, bijelu i crvenu boju.

Prije nego što ih je bacio na pod, pokazao ih je skupini tinejdžera koji su se tamo zatekli.

Dvije žene koje su stajale ispred kioska za samoposluživanje su užasnuto krenule bježati. Muškarac koji ih je bacio povikao je ‘Je*** Izrael‘, ‘Oslobodite je**** Palestinu‘.

Miševi su se razbježali po restoranu brze hrane dok su užasnuti gosti promatrali.

- Svjesni smo incidenta koji se dogodio u našem restoranu. Nakon uklanjanja miševa, restoran je u potpunosti dezinficiran te je provedena deratizacija, rekao je glasnogovornik McDonald‘sa.

Na kraju snimke ispisana je poruka:

- Ciljani bojkot. Počnite s bojkotom robnih marki koje su izravno uključene u podržavanje izraelskog aparthejda.

Radikalni prosvjednik pozvao je kupce da prestanu kupovati u Starbucksu i McDonald‘s te da bojkotiraju Disneyjeve filmove.

To nije prvi takav incident u popularnom restoranu brze hrane u Engleskoj. Prije nekoliko dana su propalestinski prosvjednici ispred McDonald‘sa u Bristolu pozivali na bojkot zbog ‘ubijanja nevinih ljudi‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 20:21