ICON OF THE SEAS

Uskoro će zaploviti najveći kruzer na svijetu, od luksuza ‘boli glava‘: Infinity bazen, parkovi, vodopadi, robotika...

Sadrži 2805 kabina, a fokusira se na obiteljski odmor. Može primiti 7800 putnika i 2350 članova posade

Icon of the Seas

 Screenshot YouTube

Royal Caribbean otkrio je detalje o svom najvećem kruzeru na svijetu, Icon of the Seas.

S najvećim vodenim parkom i prvim visećim infinity bazenom na kruzeru, prvo plovilo Icon Class isplovit će u siječnju 2024. godine. Također će sadržavati vodopad visine od 16 metara, zid za penjanje, prvi bar u kojem će se moći plivati i vlastiti ‘Central Park‘, koji je inspiriran poznatim urbanim njujorškim parkom.

Ovaj će luksuzni megabrod biti otvoren za rezervacije od sljedećeg utorka.

image

Icon of the Seas

Screenshot YouTube

Novi kruzer teži 250.800 tona, a ima više od pet posto veći obujam od plovila Oasis, što ga čini najvećim brodom za krstarenje na svijetu. Prostire se više od 365 metara u duljinu te je tri metra dulji od Wonder of the Seas, trenutno najvećeg broda na svijetu.

Sadrži 2805 kabina, a fokusira se na obiteljski odmor. Može primiti 7800 putnika i 2350 članova posade. Posjetitelji će moći uživati u luksuznim obiteljskim kabinama, apartmanima i prvim Ultimate Family gradskim kućama. Sastoji se od tri razine, a među ostalim, uključuje tobogan, kino, karaoke, ogromnu terasu i privatne ulaze.

Na vrhu najvećeg kruzera na svijetu nalazi se AquaDome, koji će danju imati vlastiti vodopad i pogled na ocean, a noću će se pretvoriti u društveno središte s restoranima, barovima i aqua predstavama gdje će sportaši i umjetnici nastupati u bazenima te će sadržavati modernu robotiku i vrhunsku tehnologiju.

image

Icon of the Seas

Screenshot YouTube

"Svakim novim brodom podižemo letvicu u turizmu i putovanjima te unapređujemo ono što naši gosti znaju i vole. Od trenutka kada kroče na brod, svako iskustvo je posebno osmišljeno kako bi im pružilo najbolji odmor bilo gdje, na kopnu i na moru. S Icon of the Seas podigli smo ovo na novu razinu i napravili sve za ultimativni obiteljski odmor", rekao je Jason Liberty, predsjednik i izvršni direktor Royal Caribbean Groupa.

Kruzer bi trebao biti predstavljen u Ujedinjenom Kraljevstvu kasnije iduće godine, a isplovljavanje će započeti iz SAD-a 2024.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 00:44