AVANTURA ŽIVOTA

Usred leta ‘izgubili‘ Novu godinu pa završili na rajskom otoku na Pacifiku: ‘Kakvo mjesto, kakav doček!‘

Zbog vremenske razlike i dolaska zamjenskog aviona, putnici su propustili doček u Sydneyu

Pago Pago

 Michael Runkel/Imagebroker/Profimedia/Michael Runkel/imagebroker/profimedia

Nakon prisilnog slijetanja zrakoplova na putu za Sydney, putnici koji su ostali na udaljenom pacifičkom otoku doživjeli su neočekivanu avanturu. Mještani Pago Paga, gdje je let iz Los Angelesa morao prisilno sletjeti zbog sumnje na mehanički kvar u motoru, poveli su putnike u obilazak otoka i poslužili im pivo na pustoj plaži, prenosi The Guardian.

Zbog vremenske razlike i dolaska zamjenskog aviona, putnici su propustili doček u Sydneyu i letjeli od jednog novogodišnjeg jutra do drugog. Posada na letu 839 United Airlinesa primijetila je moguće curenje ulja u motoru zbog čega je let preusmjeren na međunarodnu zračnu luku Pago Pago.

30-godišnji sin i dvije unuke Leonie Butte bili su na letu kad je saznala da je iznenada preusmjeren iznad Pacifika. 60-godišnja baka pratila je let na društvenim mrežama i shvatila da je promijenio kurs. Nazvala je United Airlines od kojeg nije uspjela dobiti informacije.

- Bilo je to savršeno rješenje problema. Nad tim dijelom Pacifika ne može se nigdje sletjeti, donijeli su sjajnu odluku. Ne znam samo zašto nisu sve obavijestili, rekla je Butta.

United Airlines potvrdio je da je mehanički problem uzrokovao preusmjeravanje zrakoplova te da su putnici zbrinuti. Zamjenski let trebao je poletjeti iz Pago Paga 31. prosinca u 3 ujutro i sletjeti u Sydney 1. siječnja u 7.15 ujutro. Pago Pago se nalazi istočno od međunarodne datumske granice tako da putnici nisu proslavili ponoć 31. prosinca nego su se nedugo nakon polijetanja našli u nedjelji nešto poslije 4 ujutro.

Neki su se putnici žalili na vrijeme koje je United Airlinesu trebalo da pošalje zamjenski let jer su propustili novogodišnju noć u Sydneyu, dok su drugi izjavili da su uživali na otoku.

- Do danas nisam znala da ovo mjesto postoji. Mještani su oko 3 ujutro saznali da dolazi zrakoplov pun putnika i pobrinuli se da svi budu zbrinuti, rekla je putnica.

Butta je potvrdila da su ona i njezina kći ranije posjetile tu regiju. - Samoanci su briljantni. Donijeli su im hranu, našli smještaj s bazenom, čak su ih poslužili i s pivom. Za njih je to bila avantura sa sretnim završetkom, rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 13:47