UKLESAN U KAMEN

Uvijek ‘skromni‘ Trump: Moj lik na Rushmoreu? Nisam to predložio, ali zvuči kao dobra ideja

Skulptura na planini Rushmore prikazuje četiri bivša američka predsjednika
Donald Trump 
 Saul Loeb/AFP

Američki predsjednik Donald Trump zanijekao je izvješća CNN-a i New York Timesa da se interesirao za mogućnost dodavanja svog lika na poznati spomenik američkim predsjednicima na planini Rushmore, ali je ipak rekao da to "zvuči kao dobra ideja".

Planina Rushmore u Južnoj Dakoti predstavlja jednu od najvećih i najpoznatijih svjetskih skulptura koja je ikada uklesana na površini jedne granitne klisure.

Prikazuje četiri bivša američka predsjednika: Georgea Washingtona, Thomasa Jeffersona, Theodorea Roosevelta i Abrahama Lincolna.

U nedjelju navečer Trump je na Twitteru postavio fotografiju na kojoj stoji ispred planine Rushmore tako da djeluje da je on peti lik na tom spomeniku.

Trenutak kasnije je demantirao izvješće New York Timesa da je razgovarao s guvernerkom Južne Dakote Kristi Noem o mogućnosti da se i on nađe uz bivše predsjednike.

"Nikada to nisam predložio, mada na temelju velikog broja stvari koje sam postigao tijekom posljednje tri i po godine, možda više nego ijedan predsjednik, meni to zvuči kao dobra ideja", napisao je Trump.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2022 00:04