StoryEditor
CINQUE TERRE

UVODE VISOKE KAZNE ZA TURISTE U JAPANKAMA 'To su teške staze, ponekad poput planinskih, ne možete se u takvoj obući penjati'

Cinque Terre
 Profimedia, Alamy

Odlučite li ovoga ljeta posjetiti Nacionalni park Cinque Terre, pet ribarskih mjesta ligurskog priobalja Italije, koji među turistima imaju mitski status, morat ćete povesti više računa o obući.

Odlučite li se za sandale ili japanke, doživjet ćete neugodno iznenađenje.

Naime, uprava Nacionalnog parka Cinque Terre provodi kampanju javnog informiranja čija je svrha upozoriti turiste da se po liticama ne penju u neprikladnoj obući. A ako ne odlučite poslušati savjet, morat ćete platiti novčanu kaznu u iznosu od 50 eura do čak 2500 eura.

Kampanja je pokrenuta pošto su pripadnici gorske službe spašavanja rekli kako su sve ogorčeniji jer u zadnje vrijeme s gorskih staza spašavaju loše pripremljene i neprikladno odjevene posjetitelje.

Posvuda će se postaviti plakati i letci na kojima će stajati visina novčanih kazni, a na internetskim stranicama na kojima će zainteresirani moći kupiti karte za obilazak trekking staza, bit će objavljena jasna upozorenja.

Planinarima se savjetuje da sa sobom nose kremu za sunčanje, šešir, planinarske čizme, hranu, tekućinu i ostale potrepštine.

- To su teške staze, ponekad poput planinskih - rekao je CNN-u Patrizio Scarpellini, direktor Nacionalnog parka Cinque Terre.

- Iznimno je važno imati odgovarajuću obuću. Posjetitelji će biti obaviješteni o svemu, a oni koji se ne budu pridržavali uputa platit će visoke novčane kazne - upozorio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2020 23:18