ŠTO SE DOGODILO?

UZ GRANICU S HRVATSKOM POLICIJA PRONAŠLA ČAK 18 OZLIJEĐENIH MIGRANATA Drama se odvijala pod okriljem noći, još uvijek nije jasno što se točno dogodilo

 
Ilustracija: Migranti u BiH
 Ilustracija / Profimedia, AFP

Osamnaest ilegalnih migranata ozlijeđeno je pod još nerazjašnjenim okolnostima u okolici Velike Kladuše u Bosni i Hercegovini, a Tužiteljstvo BiH otvorilo je istragu, objavili su u srijedu lokalni mediji pozivajući se na bolničke i policijske izvore.

Glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković potvrdila je da su granični policajci pronašli skupinu od 18 ozlijeđenih migranata.

Oni su otkriveni na graničnom području između BiH i Hrvatske, no Dujković nije mogla potvrditi što se točno dogodilo.

Još se prikupljaju operativne informacije s terena, rekla je glasnogovornica.

Zasad je sigurno da su policajci u BiH migrante otkrili oko 1 sat poslije ponoći.

Glasnogovornik MUP-a Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić izjavio je da njihovi policajci u ovom slučaju nisu intervenirali, ali su obaviješteni kako je u Domu zdravlja u Velikoj Kladuši liječničku pomoć zatražila veća skupina migranata.

- Kolege iz Granične policije BiH navodno su pronašli lica na teritoriji Velike Kladuše, u blizini granice. Oni su ih dovezli u dom zdravlja. Navodno imaju određene ozljede. Ne znam ni koliko osoba, ni koje vrste ozljeda. Prema onome što znam od kolega na terenu navodno su migranti, koji su izjavili da su prebačeni iz Hrvatske na teritoriju BiH. To je sve što znamo u ovom trenutku, a za sve ostale informacije nadležna je Granična policija, rekao je Šiljdedić.

Iz velikokladuškog Doma zdravlja potvrdili su da su primili šest migranata s težim ozljedama, a preostalih 12 zadobilo je lakše tjelesne ozljede.

Pripadnici Granične policije Republike Hrvatske nezakonito su upali na teritoriji Bosne i Hercegovine kako bi prebacili 18 povrijeđenih migranata u našu zemlju, piše Klix.ba.

Kako saznaje Klix.ba, povrijeđene migrante na teritoriju naše zemlje nezakonito su prebacili pripadnici Granične policije Republike Hrvatske, a koji su se nakon što su ih uočili pripadnici Granične policije BiH povukli na teritorij susjedne zemlje.

U slučaj koji se odnosi na 18 migranata uključilo se i Tužiteljstvo BiH koje poručuje kako zajedno sa agencijama za provođenje zakona poduzima aktivnosti kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja te da više informacija ne mogu davati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:52